رتبه بندی روش های بهبود مدیریت دارایی-بدهی در بانک های تجاری ایران با استفاده از رویکرد MCDM هیبریدی (مطالعه موردی: شعب بانک سپه شهر تهران)

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 89

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DMOR-8-3_010

تاریخ نمایه سازی: 14 بهمن 1402

چکیده مقاله:

هدف: هدف اصلی این پژوهش اولویت بندی روش های بهبود مدیریت دارایی بدهی در شعب بانک سپه شهر تهران است.روش شناسی پژوهش: ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده و نمونه آماری را ۱۴۶ نفر از مدیران و کارشناسان بانک سپه شهر تهران تشکیل می دهند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. در این مطالعه، با استفاده از رویکرد تصمیم گیری چندمعیاره به رتبه ‎بندی اهداف کلان دارایی و بدهی در بانک سپه پرداخته شده است.یافته ها: بر اساس نتایج بین معیارهای اصلی اهداف کلان مدیریت دارایی و بدهی، "مدیریت ریسک نرخ بهره" با وزن ۸۳/۳، در اولویت اول، پس ازآن "نگهداری میزان کافی سرمایه" با وزن ۶۷/۳ در رتبه دوم و سپس "مدیریت ریسک نقدینگی" با وزن ۴۱/۳ در اولویت سوم قرار دارد و سپس بر اساس نتایج آزمون فریدمن، بین میزان دست یابی به هرکدام از اهداف کلان دارایی و بدهی در بانک سپه شهر تهران تفاوت وجود دارد.اصالت/ارزش افزوده علمی: این پژوهش با جمع‎آوری داده های ترکیبی (دلفی (کیفی) و پیمایشی (کمی)) و با استفاده از تکنیک های تصمیم‎ گیری چندمعیاره، اهداف کلان در مدیریت دارایی و بدهی را در بانک سپه را رتبه بندی می کند. علاوه بر این، نتایج می تواند در فرآیند برنامه ریزی بانک ها و موسسات مالی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سید فخرالدین فخرحسینی

گروه حسابداری و مدیریت، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران.

میثم کاویانی

گروه مالی و حسابداری، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kiyani Ghalehno, R., Niroomand, S., Didekhani, H., & Mahmoodirad, A. ...
  • Adrian, T., & Shin, H. S. (۲۰۱۱). Financial intermediary balance ...
  • Chakraborty, S., & Mohapatra, S. (۲۰۰۹). An empirical study of ...
  • نمایش کامل مراجع