شناسایی و اولویت بندی عوامل تشدید کننده روند نابسامانی فضاهای شهری برای استفاده سالمندان در منطقه ۸ شهر شیراز

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 57

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JZPM-13-49_008

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1402

چکیده مقاله:

سالمندان از جمله گروه های اجتماعی هستند که به دلیل شرایط سنی و کاهش نسبی فعالیت های کاری، عمدتا از فضاهای شهری برای انجام فعالیت های اختیاری و اجتماعی استفاده می کنند . سالمندی و شهرنشینی، به دلیل تاثیر متقابل بر یکدیگر، یکی از محورهای مهم مطالعه و برنامه ریزی برای افزایش کیفیت زندگی سالمندان در شهر محسوب می شوند. هدف اصلی پژوهش شناخت الگوها و ویژگی های طراحی شهری سالمندمحور و شهر دوستدار سالمند بوده و هدف های اختصاصی شامل شناخت رویکردهای جامعه شناسان سالمندشناس، طراحان شهری و سایر حوزه های مرتبط با آن در مورد ایجاب و لزوم پرداختن به سالمندی، شناخت مقتضیات شهر دوستدار سالمند و امکانات موجود شهر شیراز برای پیوستن به جرگه شهرهای دوستدار سالمند در ایران است. روش پژوهش در این تحقیق از نظر نتایج و پیامد پژوهش با توجه به اینکه سعی در ارزیابی و بهبود فضای شهری برای سالمندان است از نوع بنیادی-راهبردی است؛ از نظر فرایند اجرا با توجه به اینکه داده های گردآوری شده از طریق روش های آماری استنباطی و توصیفی و استفاده از نرم افزارهای Depth map و تحلیل زمین آماری در Arc GIS انجام خواهد شد از نوع کمی است. یافته های تحقیق مشخص شد که منطقه هشت شهرشیراز از منظر اکثر ابعاد طراحی و برنامه ریزی نظیر مشارکت اجتماعی، دسترسی به حمل و نقل عمومی و فضاها و کاربری های تفریحی برای سالمندان مناسب نیست و علاوه بر مولفه های کالبدی نظیر پیاده روها، گاها مولفه های اجتماعی نیز در منطقه هشت شهرداری شهر شیراز مسیری متفاوت با مسیر شهر دوستدار سالمندان را در پیش گرفته است.

نویسندگان

احسان امینی

دانشجوی دکتری شهرسازی، گروه شهرسازی،مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی،واحد نجف آباد دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

شیرین طغیانی

استادیار گروه شهرسازی، گروه شهرسازی،مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی،واحد نجف آباد دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

امیرحسین شبانی

استادیار گروه شهرسازی، گروه شهرسازی،مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی،واحد نجف آباد دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Carmona, M., Heath, T., Oc, T., & Tiesdell, S. (۲۰۱۲). ...
  • Golkar, Kourosh (۱۹۹۹), Urban Planning and Political Design Operational models ...
  • Plouffe, Louise; Kalache, Alexandre (۲۰۱۱), Towards global age-friendly cities: determining ...
  • Pakzad, Jahanshah, Souri, Elham (۲۰۱۳), Articles on Urban Design, Collection ...
  • Nasim Najafgholipour Kalantari, Qader Eivaznejad (۲۰۱۵), Manifestation of Lifestyle in ...
  • General Census of Population and Housing, ۲۰۱۶ ...
  • Rahimi, Pegah (۲۰۱۹) Master Thesis; Needs and problems of the ...
  • Pettiford, Lloyd. & Curley, Melissa. (۱۹۹۹). Changing security agendas and ...
  • Lang, Jan (۲۰۰۴): "Creation of Architect Theory: The Role of ...
  • نمایش کامل مراجع