Comparison of language development and social communication in ۴-۶ year old girls and boys in kindergartens in Qom province

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 32

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JECHE-4-4_002

تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: هدف اصلی از انجام این پژوهش علی- مقایسه ای، مقایسه رشدزبان و ارتباط اجتماعی در کودکان دختر و پسر ۴ تا ۶ سال مهدکودک های استان قم بود. روش پژوهش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش از نوع پژوهش های تحلیلی آزمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش علی- مقایسه ای شامل کلیه دختران و پسران ۶-۴ ساله مهدکودک های استان قم بود. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به شرح زیر استفاده شد. از بین چهار ناحیه آموزشی استان قم دو ناحیه و از بین مهدهای این نواحی ۱۰ مهدکودک به صورت تصادفی انتخاب شدند. از هر مهدکودک ۳۰ نفر مورد آزمایش قرار گرفتند. معیارهای ورود به پژوهش عبارت بودند از: کودکان حاضر در برنامه آموزشی مهدکودک که مشکلات رفتاری، ذهنی و گفتاری ندارند و زبان مورد استفاده در گفتار کودک باید فارسی باشد، البته ممکن است کودک به زبان دیگری نیز مسلط باشد.. ضمنا والدین فرزندان و همچنین خود کودک باید برای انجام آزمایشات رضایت داشته باشند. معیارهای ترک پژوهش عبارت بودند از: نارضایتی والدین (کودکان گروه نمونه با استفاده از آزمون رشد زبانی Told-p.۳ با گرفتن آزمون از کودک و خرده مقیاس ارتباط اجتماعی آزمون رشد شناختی نیوشا، ارزیابی شدند. ارتباطات اجتماعی و حرکت در کودکان فارسی زبان با پرسش از مادران کودکان داده های به دست آمده از تکمیل پرسشنامه ها پس از جمع آوری با استفاده از بسته نرم افزاری SPSS نسخه ۲۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون میانگین گروه های مستقل با شاخص t و یک استفاده شد. از روش تحلیل واریانس استفاده شد. یافته ها: مقادیر میانگین های دوگروه در رشدزبان، حاکی از این بود که در خرده آزمون اصلی: واژگان ربطی، میانگین نمره های پسران از دختران بالاتراست. حال آنکه، در خرده آزمون اصلی: درک دستوری، میانگین نمره های دختران از پسران بالاتر است. و تفاوت میانگین نمرات دختران و پسران سنین ۴ تا ۶ سال در متغیر ارتباط اجتماعی معنادار نیست. نتیجه گیری: در تبیین نتایج در رشدزبان، تفاوت مشاهده شده را می توان به تفاوت های جنسیتی در ساختارهای مغزی و تناسب و تطابق محیط با تفاوت های دو جنس نسبت داد. در مورد عدم تاثیر جنسیت در روندتحول ارتباط اجتماعی، احتمالا متغیرهای مختلف ازقبیل تغییرات اجتماعی، بافت های فرهنگی و ایجاد فرصت های آموزشی یکسان، اثربخشی یادگیری اجتماعی و ارتباط با هم سالان، در این نتیجه موثر بوده است.

کلیدواژه ها:

Keywords:Social communication ، language development ، kindergarten. ، کلیدواژه ها: ارتباط اجتماعی ، رشدزبان ، مهدکودک .

نویسندگان

مهدی قلیچی

Islamic Azad University, Roudhen