وضعیت تولید آنتی بادی و ماندگاری آن به دنبال ابتلا در بیماران سرپایی مبتلا به کووید-۱۹

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 46

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMUMS-34-231_007

تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: کووید-۱۹ یک بیماری ویروسی دستگاه تنفس است. با توجه به این که میزان ماندگاری آنتی بادی بر علیه کووید-۱۹ در گزارشات متفاوت بوده است و از آن جایی که تفاوت های قومی و نژادی در این بیماری تاثیر گذار بوده است این مطالعه با هدف تعیین بررسی وضعیت آنتی بادی ها و ماندگاری در بیماران مبتلا به کووید-۱۹، انجام پذیرفت. مواد و روش ها: این مطالعه طولی، در سال ۱۳۹۹ بر روی بیماران مراجعه کننده به کلینیک تب در شهرستان میاندورود انجام شد. تشخیص بیماری بر اساس شرح و تست Real time PCR یا سی تی اسکن ریه بود ۸۷ بیمار براساس معیارهای تشخیصی وارد مطالعه شدند و معیار خروج شامل موارد عدم مراجعه در پیگیری بود. سطح آنتی بادی IgM و IgG توسط روش الیزا و کیت پیشتاز طب در ابتدای تشخیص اندازه گیری گردید و برای بررسی ماندگاری مجددا ۶ ماه بعد سطح IgG همان بیماران مجدد چک گردید که براساس دستورالعمل کیت مقادیر بالاتر از ۱/۱ مثبت در نظر گرفته شد. اطلاعات شامل اطلاعات زمینه ایی، درگیری ریه در CT اسکن و نتایج الیزا پس از ورود به کامپیوتر با نرم افزار آماری ۲۱ SPSS و آزمون های T-test و Fisher's exact مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری ۰/۰۵P< در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین سنی بیماران مورد بررسی ۱۷±۷/۴۷ سال بود. از افراد مورد بررسی ۵۵ نفر (۶۳ درصد) زن، ۲۰ نفر (۲۳ درصد) افزایش فشارخون و ۱۸ نفر (۲۰/۷ درصد) دیابت داشتند. ۸۴ نفر از بیماران تست Real time PCR آن ها مثبت بود ۴۳ نفر (۴۹/۴ درصد) درگیری CT داشتند. IgM اولیه در ۲۰ نفر (۲۳ درصد)، IgG اولیه در ۵۸ نفر (۶۶/۷ درصد) مثبت بود که بعد از شش ماه IgG در ۳۶ مورد (۴۱/۴ درصد) مثبت بود. پایداری آنتی بادی در ۶۷/۴ درصد مردان و ۵۶/۴ درصد زنان دیده شد(۰/۴۱=P). ابتلا به فشارخون (۰/۳۲۹=P) و دیابت (۰/۲۱=P) و نیز درگیری ریه در سی تی اسکن (۰/۵۸۶=P) ارتباط معنی داری با پایداری آنتی بادی نداشت. میانگین سنی افراد با پایداری آنتی بادی (۱۶/۲±۵۰ سال) و افرادی که آنتی بادی در آن ها منفی شده بود (۱۴/۱±۴۲ سال)، اختلاف معنی داری (۰/۰۷۷=P) نداشت. استنتاج: یافته ها نشان داد آنتی بادی علیه بیماری در یک سوم بیماران تولید نشده بود و بعد از گذشت ۶ ماه میزان IgG در بخش قابل ملاحظه ای از بیماران کاهش یافته بود. هم چنین نتایج نشان داد پایداری آنتی بادی ارتباط معنی داری با سن، جنس، درگیری ریه در سی تی اسکن و بیماری زمینه ایی از قبیل فشارخون و دیابت نداشت.

نویسندگان

محبوبه بشکنی

MSc in Nursing, Department of Elderly Nursing, Nasibeh Faculty of Nursing and Midwifery, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

رقیه انوری

General Practitioner, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

حجت سهراب پور

BSc in Laboratory Science Expert, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

فاطمه روزبه

Infectious Disease Specialist, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Paules CI, Marston HD, Fauci AS. Coronavirus infections—more than just ...
  • Wang L, Wang Y, Ye D, Liu Q. Review of ...
  • Li X, Geng M, Peng Y, Meng L, Lu S. ...
  • Khaki M, Ghazavi A, Ghasami K, Rafiei M, Payani M-A, ...
  • Wan Y, Shang J, Sun S, Tai W, Chen J, ...
  • Wu F, Zhao S, Yu B, Chen Y-M, Wang W, ...
  • Zhou P, Yang XL, Wang XG, Hu B, Zhang L, ...
  • Hemati S. Antibodies testing, Immunity and immunity passport in Covid-۱۹. ...
  • Zhou W, Xu X, Chang Z, Wang H, Zhong X, ...
  • Hou H, Wang T, Zhang B, Luo Y, Mao L, ...
  • Terpos E, Trougakos IP, Karalis V, Ntanasis-Stathopoulos I, Gumeni S, ...
  • نمایش کامل مراجع