تاثیر عصاره کاکل ذرت نانوریزپوشانی شده با صمغ دانه ریحان و ایزوله پروتئین کنجد بر خصوصیات آنتی اکسیدانی، کاهش بار میکروبی، رنگ و حسی سوسیس گوشت قرمز

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 23

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_FOODRE-34-1_006

تاریخ نمایه سازی: 30 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

زمینه مطالعاتی: استفاده از نگهدارنده های شیمیایی مانند نیتریت و.. در مواد غذایی و بلاخص فرآورده های گوشتی باعث به خطر افتادن سلامت مصرف کننده می شود. لذا در سال های اخیر تلاش های بسیاری در راستای کاهش استفاده از نگهدارنده های شیمیایی انجام شده است. در این پژوهش اثرات آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و نیز حفظ رنگ و خواص حسی استفاده از عصاره کاکل ذرت (CTE) نانوریزپوشانی شده در پوشش صمغ دانه ریحان و ایزوله پروتئین کنجد (بصورت منفرد و ترکیبی) در سوسیس حاوی ۶۰ % گوشت قرمز بعنوان نگهدارنده طبیعی در مدت زمان ۳، ۵، ۷، ۱۵ و ۲۱ روز نگهداری در دمای ۴ درجه سلسیوس مورد بررسی قرار گرفت. محتوای ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی موجود در عصاره آزاد mg GA/۱۰۰gDW۲۳/۱۹۶۸ و qe/g۲۰/۱۳۴۶ و میزان خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره آزاد DPPH۰۵/۸۵ و FRAP ۱۱/۲۸۸ بود. بعد از نانوریزپوشانی مقادیر آنها افزایش یافت. آزمون های ارزیابی عدد پراکسید، TBA, TVN، شمارش کلی میکروب ها و شاخص های رنگ L*، a* و b* در فواصل زمانی ۳، ۵، ۷، ۱۵ و ۲۱ روز نگهداری انجام شد. نتایج حاصله نشان داد که CTE انکپسوله شده در صمغ دانه ریحان و ایزوله پروتئین کنجد در به تاخیر انداختن نرخ واکنش های شیمیایی و میکروبی کارآمدتر بود. از نظر شاخص رنگ نیز، باتوجه به اهمیت رنگ قرمز در فرآورده های گوشتی، نمونه سوسیس حاوی عصاره کاکل ذرت در پوشش ترکیبی از نظر شاخص قرمزی(a*) مطلوب ترین نمونه بود. نتایج حاصل از ارزیابی حسی نیز، نمونه سوسیس حاوی عصاره کاکل ذرت نانوکپسوله شده در پوشش ترکیبی در روز ۱۵ ام را بهترین نمونه مورد پذیرش اعلام شد.

نویسندگان

ذاکر آقاکشی پور

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاوری و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

زینب رفتنی امیری

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاوری و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

رضا اسماعیل زاده کناری

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاوری و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :