مقایسه خصوصیات مولکولی استرینهای E. Amylovora جداشده از درختان میوه دانهدار در استان خراسان رضوی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 411

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_358

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

باکتری E. Amylovora یک باکتری گرم منفی بیماریزای گیاهی و مولد آتشک بوده که از مهمترین بیماریهای مخرب باکتریایی در بیش از هفتاد و پنج نوع درخت و بوته تیره رزاسه میباشد. این بیماری گسترش جهانی داشته و در سال های اخیر نیز خسارات هنگفتی به باغ های میوه دانه دار در برخی مناطق ایرانوارد کرده است. از آنجا که بدون شناخت دقیق عامل بیماری مبارزه با آن مشکل خواهد بود، لزوم بررسی و شناخت دقیق عامل بیماری ضروری می باشد. اینباکتری بیماریزای قوی، نکروژنیک، پاتوژن آوندی گونههای روزاسه بوده که با تولید پلی ساکارید های خارج سلولی بر روی میزبان ایجاد بیماری میکند.بیماریزایی استرین های جدا شده از مناطق مختلف استان خراسان رضوی با آزمونهای فوق حساسیت روی برگ توتون وشمعدانی ومایه زنی میوه های نارسگلابی تایید شد. این جدایه ها گرم منفی، بیهوازی اختیاری، کاتالاز مثبت و اکسیداز منفی بودند. همچنین این جدایه ها چندین تیپ رنگی از زرد تا کرم رنگ از خود نشان دادند. بر اساس ویژگیهای یاد شده وخصوصیات دیگر جدایه ها به عنوان E. amylovora شناسایی شدند. با توجه به اینکه E. amylovora برای ایجاد بیماری روی گیاهان مختلف از فاکتورهای متنوع برای بیماریزایی از جمله تولید Levan ،Amylovoran و تولید بیوفیلم استفاده میکند، ازاینرو تولید بیوفیلم توسط این جدایه ها مورد بررسی قرار گرفت و ارتباط آن با شدت بیماریزایی به اثبات رسید. با استفاده از رنگآمیزی کریستال ویوله و تکنیک میکروسکوپی، توانایی تولید بیوفیلم در سطوح جامد توسط جدایههای E .amylovora مورد مقایسه قرار گرفت. در واقع نتایج حاصل از تست بیوفیلم بیانگر این است که جدایه های با قدرت بیماریزایی بالاتر بیوفیلم بیشتری نیز تولید میکنند، که این امر به نقش مهم بیوفیلم در بیماریزایی این پاتوژن اشاره دارد. بانک ترانسپوزون ایجاد شده توسط Tn5 نشان دهنده ژنهای جدید لازم برای بیماریزایی این باکتری می باشد. شناسایی ژنهای جدید موثر در بیماریزایی استرینهای ایرانی E. amylovora در حال انجام است.

نویسندگان

رقیه حبیبی

گروه گیاهپزشکی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

سعید طریقی

گروه گیاهپزشکی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ayers, A. R., Ayers, S. B., and Goodman, R. N. ...
  • Bellemann, P., Bereswill, S., Berger, S., and Geider, K. 1994. ...
  • Danhorn, T., and Fuqua, C. 2007. Biofilm formation by plant- ...
  • Davey, M. E., and O"Toole, G. A. 2000. Microbial biofilms: ...
  • Hildebrand, _ Aldridge, P., and Geider, K. 2006. Charac terization ...
  • Koczan, J., McGrath, M., Zhao, Y. F., and Sundin, G. ...
  • Norelli, J., Jones, A. L., and Aldwinkle, H. S. 2003. ...
  • O'Toole, G., Pratt, L., Watnick, P., Newman, D., Weaver, V., ...
  • Ramey, B. E., Koutsoudis, M., von Bodman, S. B., and ...
  • Sjulin, T. M., and Beer, S. V. 1978. Mechanism of ...
  • Sutherland, I. W. 2001. Biofilm exopoly saccharides : A strong ...
  • Vanneste, J. L. 2000. Fire Blight: The Disease and Its ...
  • Zhao, Y. F., Wang, D., Nakka, S., Sundin, G. W., ...
  • نمایش کامل مراجع