تعیین فاکتور فرسایش پذیری (k) ، طول ودرجه شیب (LS) بااستفاده از تکنیک های سنجش از دور وسامانه اطلاعات جغرافیایی مطالعه موردی حوضه رحیم آبادفسا - استان فارس

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,814

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_602

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

امروزه با ظهور فناوریهای جدیدمثل RS و GIS امکان تولید لایه های اطلاعاتی دقیق وروی هم اندازی لایه های اطلاعاتی مختلف ، وزن دهی ، محاسبات مختلف وبرآورد توزیعی – مکانی اطلاعات فراهم گردیده در مدل USLE یکی از پارامترهای مهم ، فرسلیش پذیری خاک میباشد که تابعی است از قابلیت جدا شدن ذرات وقابلیت انتقال آنها میباشد . فرسایش پذیری خاک بیانگر حساسیت ذاتی خاک به فرسایش است وسهولت جدا شدن ذرات خاک را بر اثر انرژی جنبشی قطرات باران وانتفال آنها را بوسیله نیروی رواناب نشان میدهد . Veihe (2002) بطوریکه امروزه با استفاده از فناوری RS و GIS توانایی مدلسازی اطلاعات مکانی میسر گردیده ،اطلاعات پایه مدلهای فرسایش خاک را میتوان بصورت توزیع مکانی در محیط GIS وارد ودر نتیجه نقشه توزیعی فرسایش را تهیه نمود . طبق تعریف طول شیب عبارتست از فاصله از نقطه شروع رواناب سطحی تا نقطه ای که در آن درجه شیب به حدی کاهش می یابد که مواد منتقله بوسیله آب رسوب می کند . همچنین عامل درجه شیب نشاندهنده مقدار فرسایش از شیب مفروض نسبت به شیب استاندارد 9) درصد ) میباشد . به منظور تهیه نقشه مربوط به فاکتور طول ودرجه شیب ازنقشه DEM واز رابطه (Moore et al (1992) استفاده شد . استفاده از DEMبا اندازه سلولی5 متری که به روش TPSs تهیه میشود مقادیر LS را با دقت بالا برآورد میکندو با استفاده از تصاویر ماهواره ای ( لندست ) 7 جهت تهیه نقشه خاک ونیز نتایج پروفیل های نمونه برداری شده در سطح 31 زیر حوضه تخمین فرسلیش پذیری خاک امکان پذیر میباشد .

نویسندگان

حسین آهنی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه

مجید باقرنژاد

دانشیار بخش خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

سیدرشید فلاح شمسی

دانشیار بخش مدیریت مناطق بیابانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

عبدالمجید ثامنی

دانشیار بخش خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Moore I.D. & J.P.Willson, (1992). Length Slope Factor for the ...
  • Veihe, A. , 2002.The spatial variability of erodibility and its ...
  • نمایش کامل مراجع