مطالعه آزمایشگاهی مکانیزم های سهیم در ازدیاد برداشت نفت سنگین حین تزریق نانوذرات سیلیس با استفاده از دستگاه میکرومدل

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 885

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NIPC01_047

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1393

چکیده مقاله:

تقاضای روزافزون جهانی برای نفت و فرآورده های آن و کاهش تولید طبیعی از مخازن نفت سبک و در نهایت افزایش قیمت نفت درچند سال اخیر باعث توجه روزافزون به روش های ازدیاد برداشت از مخازن نفت سنگین و بسیار سنگین شده است. گرانروی بالا،درصد بالایی از ترکیبات آسفالتین و نیز وجود ناهمگونی هایی مانند شیل به عنوان مانع جریان بر میزان بازیافت از مخازن نفت سنگین اثر می گذارد. برداشت اولیه در تعداد کمی از مخازن نفت سنگین که شرایط بهتری دارند، حداکثر به 6% نفت درجا می رسد. بنابراین استفاده از روش های ازدیاد برداشت از این گونه مخازن و همچنین انتخاب یک روش صحیح ازدیاد برداشت ضروری به نظرمی رسد. میکرومدل ها به عنوان یکی از جدیدترین وسایل آزمایشگاه های ازدیاد برداشت جهت تعیین مکانیزم های سهیم در فرآیندازدیاد برداشت استفاده می شوند. میکرومدل ها با هدف درک بهتر از فرآیندهای ازدیاد برداشت در مقیاس حفره و مشاهده مستقیم جریان سیال در محیط های متخلخل به کار می روند. ویژگی بارز این ابزار، تعیین مکانیزم های تولید حین تزریق در کنار اندازه گیری کمی بازیافت نفت با استفاده از آنالیز تصاویر گرفته شده حین فرآیند ازدیاد برداشت است. در این تحقیق، مطالعات انجام شده رویمیکرومدل ها مورد بررسی قرار گرفته است و در ادامه یک مطالعه موردی جهت تعیین مکانیزم های سهیم در ازدیاد برداشت حین تزریق نانوذرات آبدوست سیلیس در یک میکرومدل همگون انجام شده است. مکانیزم های مشاهده شده حین تزریق نانوذرات سیلیس در محیط متخلخل حاوی نفت سنگین شامل تغییر ترشوندگی محیط متخلخل، کاهش کشش بین سطحی و کاهش نسبت تحرک سیالات تزریقی و تولیدی هستند که منجر به ازدیاد برداشت 21 درصدی نفت سنگین در مقایسه با تزریق آب شده اند. نتایج نشان دهنده قابلیت بالای میکرومدل های شیشه ای جهت مطالعات ازدیاد برداشت مخازن نفتی است

نویسندگان

مهدی محبی فر

کارشناس ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری دانشگاه صنعتی شریف

رضا محبی فر

کارشناس ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری دانشگاه صنعتی شریف

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Mattax, C. and J. Kyte, Ever see a water flood. ...
  • Davis Jr, J. and S. Jones, Displacement mechanisms of micellar ...
  • Corapcioglu, M.Y. and P. Fedirchuk, Glass bead micromodel study of ...
  • Owete, O. and W. Brigham, Flow behavior of foam: a ...
  • McKellar, M. and N. Wardlaw, A method of making two- ...
  • Buckley, J.S., Multiphase displacements in micromodels. Interfacial Phenomena in Petroleum ...
  • Larsen, J., N. Bech, and A. Winter. Three-phase immiscible WAG ...
  • Emami Meybodi, H., R. Kharrat, and M. Ghazanfari. Effect of ...
  • Sagatov, E. Pore-Level Mechanisms of Surfactan t-Enhanced Oil Recovery. in ...
  • نمایش کامل مراجع