تأثیر اسید هیومیک بر کارایی نانوکود آهن در جذب عناصر کم مصرف توسط گیاه کلزا

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,847

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1106

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

آهن به دلیل نقش داشتن در ساختار و فعالیت آنزیم هایی همچون کاتالاز، پراکسیداز و سیتوکروم اکسیداز عنصری مهم در فرایند تثبیت نیتروژن به شمار می رود، از طرفی به دلیل اینکه آهن بخشی از گروه کاتالیزوری بسیاری از آنزیم های اکسیداسیون و احیا می باشد در جذب عناصر مختلف توسط گیاه عاملی مؤثر به شمار می رود. هدف از انجام این تحقیق بررسی کارایی نانوکود آهن در روند فعالیت های حیاتی و جذب عناصر کم مصرف توسط گیاه کلزا بود. این آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با فاکتور هیومیک اسید در سه سطح (صفر، 600، 900 میلی گرم در سه کیلوگرم خاک) و نانوکود آهن با غلظت 1/5 گرم در سه کیلوگرم خاک گلدان در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که غلظت عنصر روی در تیمار 600 و عنصر مس در تیمار 900 میلی گرم اسید هیومیک همراه با نانو کود آهن بیشترین بوده که نسبت به سایر تیمارها افزایش معنی داری نشان دادند. غلظت منگنز در گیاه نیز در دو تیمار 900 و 600 میلی گرم اسید هیومیک همراه با نانو کود آهن نسبت به سطح صفر اسید هیومیک همراه با نانو کود آهن افزایش معنی داری نشان دادند غلظت آهن گیاه دو تیمار 900 و 600 میلی گرم اسید هیومیک نسبت به سطح صفر اسید هیومیک همراه با نانو کود آهن افزایش معنی داری داشت. این امر بیانگر افزایش کارآیی نانو کودآهن در حضور اسید هیومیک نسبت به تیمار خاک بدوناسید هیومیک حاوی مقدار مشابه نانوکود آهن می باشد.

نویسندگان

سونیا آتشگاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی، گروه بیوتکنولوژی

علیرضا آستارایی

دانشیار گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محمد دربندی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی، دانشکده کشاورزی، گروه علوم خاک

راحیل دولت آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی، دانشکده کشاورزی، گروه بیوتکنولوژی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • I;Affipour, Z., Haghigi, M., 2011. Effect of Humic acid on ...
  • _ S. M., Kerve, G. L, Edwards, D. G. O ...
  • -Maekgriak, _، Grossl, P.R., Bughbee, B.G., 2001. Beneficial effects of ...
  • -Rahi, A .R. , davoudifard, M., Azizi, F., Habibi, D., ...
  • نمایش کامل مراجع