تعیین مرز کیفی آب های زیرزمینی آبخوان دشت خیر در استان فارس با استفاده از داده های مقاومت ویژه الکتریکی، بر اساس کریجینگ شاخص

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 753

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IMEC05_088

تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1393

چکیده مقاله:

وجود مناطق شوره زار در بسیاری از دشت های کشور، باعث شوری آب های زیرزمینی در این مناطق می شود. هجوم آب شور بر روی آب شیرین و عدم آگاهی از مرز آب شور و شیرین، مشکلاتی را در مدیریت و بهره برداری منابع آب های زیرزمینی بوجود خواهد آورد. در این پژوهش بوسیله روش ژئوالکتریک، لایه های مختلف رسوبات آبرفتی از لحاظ مقاومت ویژه تفکیک شده و به وسیله زمین آمار و واریوگرافی ارتباط فضایی آن ها نسبت به هم بررسی و با استفاده از داده های موجود، مقادیر مقاومت ویژه در سایر مناطق دشت و احتمال وجود آب های شور تخمین زده شده است. نتایج نشان می دهد، بیشترین تغییرات از لحاظ مقاومت ویژه الکتریکی با توجه به بیضوی انیزوتروپی، در راستای شمال شرقی – جنوب غربی می باشد و روش های کریجینگ معمولی و کریجینگ شاخص، می توانند تخمین مناسبی در ارزیابی مرز آب شور و شیرین در این مناطق بدست آورد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

علی پاسیار

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد

فرهاد محمدتراب

استادیار، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد

محمد لطفی

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ _ _ _ _ _ _ _ _ potential ...
  • 24 مهرماه 1393، مصلی امام خمینی تهران ...
  • tomography to the study of detrital aquifers affected by seawater ...
  • نمایش کامل مراجع