بررسی آبشویی نیترات تحت کشت گندم و استفاده لایسیمتری از فاضلاب شهری

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 481

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IAUD01_176

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

استفاده از کودهای شیمیایی در کشاورزی به عنوان منابع آلودگی آبهای زیرزمینی و منابع خاک شناخته شدهاست. نیترات از مهمترین عناصر کودی به شمار می رود. کمبود و زیادی این عنصر از حد موجود نیاز در هر دوحالتبرای گیاهان مسئله ساز است. آبشویی نیترات خاک می تواند سبب آلودگی لایه های آبدار زیرزمینی شود. به منظوربررسی آبشویی نیترات و کاربرد فاضلاب جهت کشت گندم در شرایط لایسیمتری از یک طرح کاملا تصادفی در سهتکرار استفاده گردید. تیمارهای آبی شامل : آب معمولی، فاضلاب با غلظت 25 میلی گرم در لیتر نیتروژن و فاضلاببا غلظت 50 میلی گرم در لیتر نیتروژن بود. جهت بررسی میزان نیترات انتقال داده شده بعد از هر آبیاری از کلیهتیمارهای آبی نمونه گیری به عمل آمد. نتایج این تحقیق نشان داد که اثر نوع آب آبیاری ، بر میزان انتقال نیتراتخروجی لایسیمترها دارای تفاوت معنی داری است.

کلیدواژه ها:

نیترات – فاضلاب شهری – لایسیمتر

نویسندگان

سمیه دژانگاه

دانشجوی کارشناسی ارشدخاکشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

علی افروس

استاد یار گروه مهندسی آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

علی غلامی

استاد یار گروه خاکشناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :