بلند مرتبه سازی و حقوق شهروندی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 773

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SAQZAU02_029

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1396

چکیده مقاله:

بلند مرتبه سازی ، داستانی که از اوایل دهه 70 در ایران شروع شد و در میانه های این دهه در شهر ههای بزرگ به اوج خودش رسید .ساختمان های دو و سه طبقه تهران به ناگاه سر از آسمان درآوردند و قدشان تا 20 طبقه افزایش یافت تا ساختمان های بلند مرتبه نمادی از شهرسازی نوین تهران باشند. و همین موضوع کم کم به شهرهای کوچکتر سرایت کرد.که در این بین شهر سقز هم بی نصیب نشده ودر دهه اخیر بلند مرتبه سازی با شکل وشمایل زیبا به اوج خودش رسیده.که از نمای بیرونی زندگی رویایی را در ذهن مردم می پروراند. اما کم توجهی به ضوابط شهرسازی و ساختمان های بلندی که از معابر 6 و 8 متری سقز سر درآوردند، سبب شد تا مشکلات زیاد ناشی از وجود ساختمانهای بلند مرتبه حاصل شود که از ترافیک گرفته تا محیط زیست شهری،نادیده گرفتن حقوق شهروندی، همه و همه تحت تاثیر این ساخت و سازها قرار گرفته است. بر اساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی، بلندمرتبه سازی در کل تهران را ممنوع کرده که این اقدام بر اساس دستور هیات وزیران انجام شده است. طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی ، بلندمرتبه سازی از طریق توافق، تشکیل پرونده، شهرداری، کمیسیون ماده 5 ،و کمیتههای این کمیسیون تا 1 تعیین تکلیف قطعی مکانیابی و ضوابط این ساختمانها ممنوع اعلام شد. حالا این سوال مطرح می شود.آیا ضوابط بلند مرتبه سازی در شهر سقز نیز رعایت می گردد آیا همچنان طبقات اضافی زده می شود و جریمه های سنگین در کمسیون ماده 100در انتظار مالکان ساختمان می باشد اما نکته قابل تامل مربوط به راهکارهای اجرایی است که با وجود پیش بینی حقوق متعدد در قانون اساسی و قوانین شهرداری، همچنان موارد قابلتوجهی از آنها عملی نشده است. به بیان دیگر با وجود درک و آگاهی نسبت به اهمیت حقوق و تکالیف شهروندی در حوزه مدیریت شهری و در تعامل مدیران و شهروندان همچنان بخش مهمی از نابهنجاریها، ضعف فرهنگ شهرنشینی و بی توجهی فردی و جمعی در قالب رفتارهای اجتماعی نظیر نیالودن محیط، رعایت حق تقدم، احترام به حقوق دیگران و انجام تکالیف به مشکلی جدی تبدیل شده است.

نویسندگان

منصور سلیمی فر

کارشناس ارشد فقه و حقوق اسلامی، معاون آموزشی و مدرس دانشگاه علمی کاربردی مرکز سقز،مدرس دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد سقز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ا مدنی، سید جلال (1373)" حقوق اساسی نهادهای سیاسی جمهوری ...
  • افروغ، عماد و دیگران (1376)" مجموع مقالات اولین همایش جامعه ...
  • عوادی، اردشیر، مدیریت شهری در ایران فراز وفرود، فصلنامه شهرداریها، ...
  • _] داداش پور، هاشم، مدیریت شهری اهداف و راهبردها، مجله ...
  • ربانی، رسول، جامعه شناسی شهری، 1381، ص [51 ...
  • قانون شهرداری ها، انتشارات مجد، تهران، [1382 ...
  • کاظمی، سید علی، (1386) در موانع و چالشهای تدوین لایحه ...
  • مرادی، غیاص آبادی(1379) "تخت جمشید بنای میهنی ایرانیان [ ...
  • مرکز مطبوعات قوه قضائیه _ (1384)مجموعه قوانین و مقررات حقوق ...
  • نجاتی حسینی، سید محمود(1378)نگرشی تحلیلی به چالش های حقوقی نظام ...
  • نیاز پور، امیر حسین، (1386)جلوه ای از حقوق شهروندی، مجله ...
  • نمایش کامل مراجع