تاثیر جایگزینی دانه جو به جای دانه ذرت و افزودن مکمل پروبیوتیک، پری بیوتیک و آنتی بیوتیک به جیره بر خصوصیات لاشه و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه های گوشتی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 452

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

LSFE01_099

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1397

چکیده مقاله:

این پژوهش به منظور منظور بررسی اثر جایگزینی دانه جو با بخشی از دانه ذرت جیره و افزودن پروبیوتیک، پریبیوتیک و آنتی بیوتیک در جیره های حاوی جو بر وزن نسبی اجزای لاشه و قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی در جیره جوجه های گوشتی، انجام شد. این آزمایش با 400 قطعه جوجه گوشتی ماده سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به مدت 42 روز به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جایگزینی 20% دانه جو با ذرت 2) 20% دانه جو با ذرت + پروبیوتیک 3) جایگزینی 20% دانه جو با ذرت + پریبوتیک، 4) جایگزینی 20% دانه جو با ذرت + آنتیبیوتیک 5) جیره بر پایه ذرت و سویا ( جیره شاهد) بودند. لازم به ذکر است که در تمامی جیرههای حاوی دانه جو، از آنزیم استفاده گردید. در سن 42 روزگی از هر تکرار یک قطعه جوجه انتخاب و پس از ذبح، درصد وزن نسبی لاشه، سینه، ران، کبد و چربی حفره بطنی به وزن زنده و طول روده کوچک اندازه گیری شد. محتویات ایلیوم جهت تعیین قابلیت هضم ایلیومی ماده خشک، ماده آلی، انرژی، پروتیین و چربی جیره جمع آوری شد. نتایج نشان داد که اگرچه تفاوت آماری معنی داری بین تیمارها در اجزای لاشه مشاهده نگردید ولی استفاده از افزودنیها به طور غیر معنی داری این فاکتورها را بهبود بخشیدند. بهبود قابلیت هضم مواد مغذی به وسیله مکمل سازی جیره با افزودنی ها سبب گردید که به لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین تیمارهای حاوی جو و ذرت مشاهده نگردد.. بنابراین استفاده از جو به همراه این افزودنی ها می تواند تاحد زیادی اثرات غیر تغذیهای آنها را کاهش داده و جایگزین مناسبی برای ذرت در جیره های طیور باشند.

کلیدواژه ها:

دانه جو ، قابلیت هضم مواد مغذی ، خصوصیات لاشه ، افزودنی های تغذیه ای ، جوجه های گوشتی

نویسندگان

م مهرابادی

دانشجویان دوره دکتری تخصصی تغذیه دام دانشگاه فردوسی مشهد

س.م حسینی

دانشجویان دوره دکتری تخصصی تغذیه دام دانشگاه فردوسی مشهد

ا وطن دوست

دانشجویان کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشگاه فردوسی مشهد

ه خیرآبادی

دانشجویان کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشگاه فردوسی مشهد