تاثیر منابع مختلف کربوهیدرات های غیر فیبری و پروتیین قابل تجزیه در شکمبه بر قابلیت هضم و فراسنجه های تخمیری در شرایط برونتنی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 288

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

LSFE01_207

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1397

چکیده مقاله:

مطالعه ای به منظور بررسی تاثیر منبع پروتیینی با قابلیت تجزیه پذیری شکمبه ای متفاوت و منابع مختلف کربوهیدرات های غیر الیافی (نشاسته، ساکارز، پکتین، دکستروز) بر قابلیت هضم و فراسنجه های تخمیری در شرایط آزمایشگاهی در قالب طرح فاکتوریل 2*2 انجام شد.نتایج نشان داد که بین منبع کربوهیدراتی و منبع پروتیینی (NFC×RDP) اختلاف معنیداری از نظر قابلیت هضم ماده خشک و مادهآلی وجود نداشت. در بین منابع کربوهیدراتی در جیره با RDP بالا، ساکارز و در جیره با RDP پایین، نشاسته بالاترین قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی را داشتند (p<0/05) از نظر غلظت نیتروژن آمونیاکی، بازده تولید گاز، عامل تفکیک، بازده توده تولید میکروبی بین منابع کربوهیدراتی و پروتیینی اختلاف معنیداری وجود داشت. در هر دو منبع پروتیینی، تیمارهای مکمل شده با ساکارز و نشاسته به ترتیب بالاترین و پایین ترین بازده تولید گاز را داشتند.

نویسندگان

اسحاق اسمعیلی دو آبی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه گنبد کاووس

جواد بیات کوهسار

استادیاران گروه علوم دامی، دانشگاه گنبد کاووس

فرخنده رضایی

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه پیام نور شاهرود

یوسف مصطفی لو

استادیاران گروه علوم دامی، دانشگاه گنبد کاووس