بهینه سازی هندسه گرده جوش در لوله های انتقال گاز با استفاده از الگوریتم های هوشمند- مطالعه موردی شرکت گاز استان خراسان رضوی

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,192

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICME10_043

تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1388

چکیده مقاله:

روش جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ (GMAW) از فرایندهای مهم در ایجاد اتصالات دائمی فلزی با کیفیت بالا در صنایع مختلف از جمله صنعت انتقال گاز است. هندسه گُرده جوش (شامل ارتفاع، پهنا و عمق نفوذ گرده جوش) مشخصه اصلی نشان دهنده کیفیت اتصال در اینوع جوشکاری است که بطور مستقیم تحت تاثیر شرایط و پارامترهای تنظیمی جوشکاری قرار دارد. مهمترین پارامترهای تنظیمی فرآیند جوشکاری شامل ولتاژ، سرعت جوشکاری، نرخ تغذیه سیم، فاصله نازل تا صفحه و زاویه نازل، میباشند. در این مقاله، با استفاده از داده های آزمایشات تجربی و مدلسازی ریاضی، نوع و میزان تاثیر پارامترهای تنظیمی بر هندسه گرده جوش در فرآیند جوشکاری GMAW برای لوله های انتقال گاز از جنس فولاد API-5L-52x تعیین گردیده است. همچنین بکمک آزمون فرضیات آماری، بهترین مدل صحه گذاری و تائید شده است. مدل پیشنهادی میتواند به عنوان زیر بنای بهینهسازی پارامترهای جوشکاری بکار گرفته شود.

کلیدواژه ها:

مدلسازی آماری - جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ - تحلیل واریانس – هندسه گرده جوش

نویسندگان

فرهاد کلاهان

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

احمد خسروی کارشک

دانشجوی کارشناسی ، دانشکده مهندسی مکانیک، آموزشکده عالی شهید منتظر

سیدمصطفی حیدری

کارشناس شرکت گاز استان خراسان رضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :