ارزیابی روشی کم خطر در استفاده از حشره کش های بهداشتی به منظور کنترل سوسری آلمانی Blattella germanica (Blattodea: Blattidae)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 520

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JAGH01_113

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1400

چکیده مقاله:

مدیریت شیوع آلودگی و بروز مقاومت و آلودگی های محیطی در کنترل سوسری آلمانی (Blattidae) Blattella germanica به عنوان یکی از رایجترین آفات خانگی، نیازمند معرفی فرمولاسیون های جدید با سمیت کم است. هدف ازاین مطالعه ارزیابی کارایی طعمه جاذب در کنترل سوسری آلمانی است. با پرورش سوسری آلمانی، طعمه جاذب حاوی غلظتهای لگاریتمیگ از حشره کش فیپرونیل(0/01، 0/02، 0/04، و 0/08درصد) در شرایط آزمایشگاه تولید شد. با رها نمودن سوسری ها در محیط Arena (آرنا) و مواجهه با طعمه جاذب حاوی حشره کش، کارآیی طعمه در شرایط آزمایشگاه بررسی شد. نهایتا با طعمه گذاری منازل آلوده به سوسری آلمانی، میزان کارآیی طعمه فوق در شرایط طبیعی مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج حاصل از مرگ ومیر طعمه با غلظت های مختلف حشرهکش نشان داد که بیشترین کارآیی طعمه در غلظت%0/02 با %97/5 مرگ ومیر بود. این طعمه در شرایط طبیعی، جمعیت سوسری ها را در روز هفتم، %76/4 کاهش داد و با ادامه روند کاهشی در هفته چهارم در اکثر مکانها به صفر رساند. درمجموع کارایی طعمه ها در کنترل سوسری آلمانی به عنوان روشی کم خطر و با آلودگی کمتر، در این پژوهش نشان داده شد. با این وجود مطالعات کاملتری در بررسی کارآیی این طعمه در کنترل سوسری نوارقهوه ای و آمریکایی ضروری است که باید انجام شود.

نویسندگان

مهدی خوبدل

مرکز تحقیقات بهداشت و تغذیه، پژوهشکده سبک زندگی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران

حسین دهقان

مرکز تحقیقات بهداشت و تغذیه، پژوهشکده سبک زندگی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران ،دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، جیرفت،ایران

اسماعیل امیری

دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، جیرفت،ایران