تحلیل محتوای انواع بازی و بازی وارسازی (گیمیفیکیشن) در کتاب های درسی قرآن و دینی دوره ابتدایی و محتوای رسمی این دروس در اپلیکیشن شاد

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 621

فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QAIIE-6-3_001

تاریخ نمایه سازی: 20 آذر 1400

چکیده مقاله:

یکی از چالش­های مهم تربیت دینی، عدم پویایی و بی­انگیزگی یادگیرندگان است. از این­رو، ضروری است با بهره­گیری از شیوه­های خلاقانه نظیر بازی و بازی­وارسازی (گیمیفیکیشن)، پویایی لازم در آموزش مفاهیم دینی و قرآن را به وجود آورد. جامعه پژوهشی حاضر، شامل محتوای کتاب­های قرآن و هدیه­های آسمان دوره ابتدایی چاپ ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ و همچنین محتوای رسمی شبکه آموزش دانش آموزی (شاد) این دروس در سال تحصیلی۱۴۰۰- ۱۳۹۹ است. نمونه پژوهش حاضر برابر با جامعه آماری می­باشد و از روش سرشماری استفاده شده است. واحد ضبط پژوهش شامل تمامی انواع محتوای کتاب­های درسی و فیلم­های اموزشی (تمرین، متن، پرسش تصویر) می­باشد و داده­ها با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شده­اند. عمده­ترین یافته­های پژوهش عبارتند از: کتاب­های هدیه­های آسمان با داشتن ۱۰۰ فراوانی مرتبط با مولفه­های بازی، (۴۵/۸۵%) در مقایسه با کتاب­های قرآن، توجه بیشتری به مولفه­های بازی داشته است. نتایج بررسی و مقایسه محتوای رسمی اپلیکیشن شاد دروس قرآن و هدیه­های آسمان نیز بیانگر این است که محتوای رسمی شاد درس هدیه­های آسمان با داشتن ۱۰۲  فراوانی (۲۸/۸۴ %) توجه بیشتری به مولفه­های بازی داشته است. همچنین در این دروس به مولفه­های گیمیفیکیشن توجهی نشده است و به­طورکلی، در این زمینه، محتوای آموزشی بسیار ضعیف عملکرده است.

کلیدواژه ها:

Keywords: content analysis ، the Hadiye Asemani textbooks ، the Amozesh Qur’an (Qur’an Teaching) textbooks ، SHAD ، game ، gamification. ، تحلیل محتوا ، کتاب های هدیه های آسمان ، کتاب های درسی قرآن ، اپلیکیشن شاد ، بازی ، بازی وارسازی (گیمیفیکیشن).

نویسندگان

علیه رضاداد

campus of Shahid Hasheminejad.

منیره صالحی

campus of Shahid Hasheminejad.

مهسا موسوی

campus of Shahid Hasheminejad.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :