تاثیر طرح تحول نظام سلامت بر پیامدهای نوزادی: مطالعه موردی در یک بیمارستان آموزشی، سال ۱۳۹۵-۱۳۹۱

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 192

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-12-6_006

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: طرح تحول نظام سلامت، طرحی است برای بهبود سیستم های سلامت ایران که از ۱۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ در بیمارستان های وزارت بهداشت ایران آغاز به کار کرد. در این مطالعه به بررسی تغییرات پیامدهای نوزادی بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت پرداخته شد. روش بررسی: این مطالعه به روش مقطعی - تحلیلی ( قبل و بعد از مواجهه) در یک بیمارستان آموزشی دولتی انجام شد. جامعه آماری شامل تمامی زایمان های (طبیعی و سزارین) انجام شده در مرکز آموزشی درمانی ایزدی (سال ۱۳۹۵-۱۳۹۱) بود که به صورت تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از چک لیست براساس پرونده های بیمارستانی جمع آوری شد. داده ها به کمک آزمون تی تست و کای اسکوئر تجریه و تحلیل شدند. یافته ها: براساس نتایج این مطالعه، بعد از طرح تحول سلامت، نسبت زایمان طبیعی به صورت معنی داری افزایش یافته بود (۰۰۱/۰>p). همچنین بین دو گروه مورد بررسی (قبل و بعد از طرح تحول)، از نظر سن مادر، سن حاملگی و وزن نوزاد، تفاوت معنی داری مشاهده نشد. از پیامدهای مورد بررسی بعد از اجرای طرح تحول، نیاز به بستری (از ۷% به ۶/۱۲%) (۰۰۱/۰=p) و تشنج نوزاد (از ۰ به ۷/۰%) (۰۳۱/۰=p)، افزایش معنی داری داشت. مرگ نوزاد بین دو گروه مورد بررسی، اختلاف معنی داری نشان نداد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد طرح تحول سلامت بر کاهش سزارین، تاثیر مثبتی دارد و سبب شده تا نسبت سزارین به زایمان طبیعی کاهش یابد. بر این اساس می توان نتیجه گرفت طرح تحول سلامت در حیطه ترویج زایمان طبیعی تا حدودی به اهداف تدوین شده خود دست یافته است، اما اجرای این طرح باعث افزایش برخی عوارض مینور نوزادی شده که بر روی میزان مرگ تاثیری ندارد.  

کلیدواژه ها:

Cesarean section ، Health system reform plan ، Normal labor ، Obstetric labor complications. ، سزارین ، طرح تحول نظام سلامت ، زایمان طبیعی ، عوارض زایمان.

نویسندگان

پروانه صادقی مقدم

Department of Pediatrics, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran

آزاده عسگریان

Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

منیره تندری

Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

حورا طوسی

Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

محمد آقاعلی

Department of Epidemiology, School of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Loke AY, Davies L, Li SF. Factors influencing the decision ...
  • Kanani S, Allahverdipour H, AsghariJafarabadi M. Modeling the intention to ...
  • نمایش کامل مراجع