بررسی عوامل موثر در بهبود فضاهای دامداری روستایی درتوسعه ی دامداری روستایی (مطالعه موردی روستای دازمیرکنده،استان مازندران)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 140

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GAHR-5-2_005

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1402

چکیده مقاله:

امروزه توسعه دامداری های سنتی به ویژه در روستاهای کشور امری بدیهی به نظر می رسد، متاسفانه در راستای صنعتی شدن واحدهای دامپروری توجه کافی به ساختمان ها و تاسیسات دامداری های کوچک روستایی به عمل نمی آید، جهت بالا بردن سطوح کمی و کیفی فضاهای دامی در سطح کشور در سال ۱۳۷۳محورهای مطالعاتی زیر در برنامه کوتاه مدت در دفتر تحقیقات معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی مورد مطالعه، بررسی و تحقیق قرار گرفته است. این طرح دارای مراحل مختلفی است که عبارتند از :۱ ) بررسی و شناخت وضع موجود : شامل مراحلی از قبیل شناخت نوع مصالح بومی، فرهنگ ساخت، فرهنگ نگهداری دام، دسترسی به امکانات بالقوه و بالفعل منطقه و برآورد اقتصادی می باشد.۲ ) تهیه ضوابط، استانداردها و اصول طراحی در تیپ بندی فضاهای دامی : اهدافی از قبیل مطالعات شرایط نگهداری دام، استانداردهای فضایی جهت دامداری های بومی،تهیه ضوابط بهداشتی، مطالعات اقلیمی را دارا می باشد. از اینرو تحقیق حاضر به بررسی عوامل موثر در بهبود ساختمان هاو فضاهای دامداری در روستای در روستای دازمیرکنده که از توابع شهرستان ساری می باشد،می پردازد که با جمع آوری داده ها از طریق استفاده از پرسشنامه انجام شد. ۳ فرضیه برای این پژوهش در نظر گرفته شده و تجزیه تحلیل آن در دو سطح توصیفی و استنباطی بوده است.و با استفاده از روش آماری SPSS وآزمون استقلال صفات به اثبات رسیده اندبا توجه به اثبات فرضیه ها می توان نتیجه گرفت که طراحی ساختمان های مناسب دامداری بر اساس ضوابط و اصول و با توجه به اقلیم منطقه، توجه به میزان آب مصرفی – میزان نیاز به فضاهای باز و بسته در استانداردهای فضایی و استفاده از مصالح بومی و رعایت بهداشت و آگاهی در طراحی مناسب فضای دامداری به گسترش و بهبود دامداری و بهره دهی دام کمک می کند.

نویسندگان

معصومه امیری بشلی

فارغ التحصیل جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه تهران مرکزی

آناهیتا حسینی

فارغ التحصیل جغرافیا و برنامه ریزی روستایی گرایش آمایش کیفیت محیطی از دانشگاه تربیت مدرس

امیر امیری

عضو هیئت مدیره انجمن علمی توسعه روستایی ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آذر. عادل و منصور مومنی (۱۳۸۹) ،آمار و کاربرد آن ...
  • حافظ نیا. محمد رضا ) ۱۳۸۷(، مقدمه ای بر روش ...
  • سازمان مسکن و شهرسازی استان مازندران۴- سعیدی. عباس (۱۳۷۷)، مبانی ...
  • طرح هادی روستای دازمیرکنده (۱۳۸۲)،شهرستان ساری ، بنیاد مسکن استان ...
  • فخار طوسی. محمد (چاپ اول ۱۳۷۳)،اصول تیپ بندی جایگاه های ...
  • گزارش توسعه استان مازندران (۱۳۸۸)، دفتر برنامه ریزی و بودج ...
  • مهدوی .مسعود (۱۳۸۴) ، جغرافیای روستایی ایران، انتشارات سمت ...
  • نمایش کامل مراجع