قطعه بندی گسل آبیز بر مبنای شاخص های مورفوتکتونیکی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 85

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NQUA-3-1_006

تاریخ نمایه سازی: 27 مرداد 1402

چکیده مقاله:

در این پژوهش به بررسی زمین ساخت فعال نسبی گسل آبیز بر پایه شاخص­های زمین ریختی به وسیله نرم افزار ArcGIS پرداخته شده است. در این راستا به منظور سهولت در انجام محاسبات، در نرم افزار ArcGIS، چندین برنامه نوشته و طراحی گردید. شاخص­های محاسبه شده عبارتند از شاخص طول-شیب رودخانه(SL)، نسبت عرض کف دره به ارتفاع آن(Vf)، شاخص عدم تقارن حوضه(AF)، شکل حوضه زهکشی(Bs)، منحنی فراسنجی(HC)، انتگرال فراسنجی(Hi)، شاخص پیچ و خم رودخانه(S)، پیچ و خم پیشانی کوهستان(Smf) و در پایان بررسی این ویژگی­ها با هم به عنوان شاخص زمین ساخت فعال نسبی(IRAT) محاسبه شد که ترکیبی از شاخص­های بالا است.دست کم ۳ منطقه فعال از نظر مورفوتکتونیکی در طول گسل آبیز قابل شناسایی می باشد.این مناطق از جنوب شرق به شمال غرب به ترتیب در حد فاصل شمال زیدان تا جنوب غرب آهنگران،غرب حاجی آباد تا جنوب نوده و نهایتا شرق اسفاد تا شرق فندخت واقع شده اند.در دو منطقه اردگول و گال شود کمترین میزان شاخص IRAT وجود دارد. می توان انتظار داشت که این مناطق به عنوان نقاط مستعد رویداد زمین لرزه در آینده مد نظر قرار گیرند.

کلیدواژه ها:

Active tectonic ، Abiz fault ، index of relative active tectonic ، morphotectonical indices. ، زمین ساخت فعال ، شاخص زمین ساخت فعال نسبی ، شاخص های مورفوتکتونیکی ، گسل آبیز.

نویسندگان

سعید حائری فرد

گروه زمین شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

منوچهر قرشی

گروه زمین شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

محسن پورکرمانی

گروه زمین شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

محمود الماسیان

گروه زمین شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alavi Naini M. and Behruzi A. (۱۹۸۱). Geological map of ...
  • Geological Survey Contract Report, ۱۴-۰۸-۰۰۱-G-۳۹۴, Office of Earthquakes, Volcanoes and ...
  • عمرانی ج.و نظری ح.( ۱۳۸۳). شرح نقشه زمین شناسی ۱:۱۰۰.۰۰۰ ...
  • نمایش کامل مراجع