بررسی برون دادهای علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در پایگاه استنادی اسکوپوس در میان دانشگاه های تیپ ۲

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 57

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REHA-23-2_004

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

چکیده مقاله:

اهداف: امروزه سازمان ها و موسسات برای اطمینان از حرکت در راستای اهداف و ماموریت های خود، نسبت به سنجش عملکرد خود اقدام می کنند. در این میان، دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ازطریق تحلیل برون دادها و تولیدات علمی خود، میزان موفقیت خود در زمینه دست یابی به اهداف را ارزیابی می کنند. پژوهش حاضر با هدف: بررسی برون دادهای علمی و همکاری های نویسندگان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در بانک اطلاعاتی اسکوپوس از آغاز به کار فعالیت این دانشگاه در پایگاه در مقایسه با ۵ دانشگاه تیپ ۲ انجام شد. روش بررسی این پژوهش با استفاده از تکنیک های علم سنجی در تاریخ ۵ ژوئن ۲۰۲۱ تولیدات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را مطالعه کرد. همچنین این تولیدات را با تولیدات سایر دانشگاه های تیپ ۲ در پایگاه اسکوپوس مقایسه کرد. این اطلاعات بدون اعمال هیچ محدودیتی از پایگاه اسکوپوس استخراج شد و سپس با استفاده از scop۲wos به قالب قابل تحلیل در نرم افزار Sci² Tool تبدیل شد. پس از آن، خروجی نرم افزار Sci² Tool با استفاده از نرم افزار VOSviewer به صورت نمودار ترسیم شد. یافته ها: در این جست وجو کلیه اطلاعات مربوط به ۶ دانشگاه علوم پزشکی گلستان، قزوین، سمنان، همدان، زنجان و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بررسی و جست وجو شد. اما چون محور اصلی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است در ابتدا اطلاعات این دانشگاه ارائه شد. در این جست وجو مدارک مربوط به این دانشگاه شناسایی شد. میانگین تعداد نویسندگان مقالات ۹ نویسنده بود و بیشترین همکاری علمی با کشورهای ایالات متحده، انگلستان و سوئد بود. پژوهشگران این دانشگاه نیز هم تالیفی قابل توجهی با یکدیگر داشتند. براساس رتبه کشوری، این دانشگاه در مرتبه ۲۳ و قبل از دانشگاه های همدان و گلستان قرار دارد و از نظر تعداد مدارک منتشرشده بعد از دانشگاه همدان و در مقام دوم قرار دارد. میزان همکاری بین المللی این دانشگاه بیشتر از سایر دانشگاه های مورد مقایسه است. نتیجه گیری: بررسی ها نشان می دهند سیاست گذاری علمی دانشگاه در جهت افزایش کمی تولید علم طی سال ها موفق عمل کرده است و پیشنهاد می شود در راستای ایجاد روابط علمی با سایر دانشگاه ها در سطح ملی و بین المللی در جهت تشویق نویسندگان اهتمام بیشتری صورت گیرد.

کلیدواژه ها:

Scientific Productions ، Scientometrics ، Scientific Collaboration ، Scopus Database ، University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences ، Golestan University of Medical Sciences ، Qazvin University of Medical Sciences ، Semnan University of Medical Scien ، تولیدات علمی ، علم سنجی ، همکاری علمی ، پایگاه اسکوپوس ، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ، دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، دانشگاه علوم پزشکی سمنان ، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، دانشگاه علوم پزشکی زنجان

نویسندگان

Anahita Giti

Faculty of Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran.

Marzieh Golchin

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Mansoureh Feizabadi

Sabzevar University of Medical Sciences, Sabzevar, Iran.

Zahra Faraji

Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

Atfeh Zarei

Hamadan Branch, Islamic Azad University, Hamadan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :