بررسی قابلیت سیستم SBAR در حذف MTBE

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 787

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_052

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

بیان موضوع: متیل ترشیاری بوتیل اتر (MTBE) ترکیب شیمیایی است که به عنوان افزودنی در سوخت اتومبیل ها استفاده می شود. اما با توجه به اینکه دارای آثار سوء بر سلامت انسان و نیز زیان های زیست محیطی به ویژه آلودگی منابع آب زیرزمینی است، می بایست مورد تصفیه قرار گیرد. با وجود کاربرد روش های فیزیکی و شیمیایی مختلف برای حذف آلودگی ناشی از MTBE، به دلائلی از جمله هزینه بر بودن، تولید محصولات جانبی و راندمان کم روش های مذکور، روش بیولوژیکی می تواند جایگزین مناسبی باشد. کاربرد بیوگرانول هوازی، روشی نوین بوده که از نقطه نظر مهندسی اقتصادی قادر است به یکی از تکنولوژی های آتی در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب تبدیل شود. از جمله ویژگی های بیوگرانول های هوازی می توان به بافت صاف و ضخیم با قابلیت ته نشینی بالا، حذف موثر مواد مغذی (ازت و فسفر)، قابلیت تحمل نرخ بار آلی بالا، نگهداری توده زیستی بالا، ساختار میکروبی قوی تر و سرعت ته نشینی بهتر اشاره کرد. هدف از این تحقیق، بررسی قابلیت سیستم SBAR در مقیاس آزمایشگاهی در حذف ترکیب MTBE با استفاده از بیوگرانول های هوازی می باشد.فرضیات: این مطالعه با فرض توانایی سیستم SBAR در تصفیه MTBE در نرخ بارگذاری بالا و نیز توانایی تشکیل گرانول ها در طول دوره راهبری مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: در ابتدا لجن منتقل شده از تصفیه خانه فاضلاب شهری به سیستم SBAR با محلول گلوکز mg/L 100 تغذیه شده و در مراحل بعدی به صورت پله ای از مقدار گلوکز تزریقی کم و به مقدار MTBE افزوده شد. بعد از مرحله سازگاری میکروارگانیسم ها، باردهی به بیوراکتور به صورت پله ای افزایش یافت. در ادامه راندمان حذف COD فاضلاب توسط گرانول های هوازی و نیز پدیده های عریان سازی Air Striping و جذب سطحی بررسی شد. در کل مراحل تحقیق، 6 سیکل 4 ساعته در هر روز مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه گیری: نتایج حاصل بیانگر قابلیت سیستم SBAR و گرانول های هوازی در میزان حذف COD بالغ بر 90 درصد می باشد که 28 و 83/0 درصد آن به ترتیب تاثیر پدیده عریان سازی و جذب سطحی در حذف MTBE بوده است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بیتا آیتی

دانشیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

مینا رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . احمدی زاد سامان، خوانین علی، فرخی مهرداد- «بررسی امکان ...
  • توسط میکروارگانیسم‌های جدا شده از لجن‌های فعال در فاز مایی ...
  • کوشافر محمد، طالبی مرتضی، خواجه باشی سیدمرتضی- «بررسی توانایی گیاه ...
  • حبیبی نرگس، رضایی مهران، رحیمی غلامرضا- «روش- های حذف MraE ...
  • شاه منصوری آرش- «پالایش آب‌های زیرزمینی آلوده به متیل ترشیاری ...
  • . سیروس رضایی لعیا- «نقش پلیمر کیتوزان در گرانوله شدن ...
  • . Maszenan A.M., Liu Yu, Jern Ng Wun. (2011) Bioremed ...
  • . Aivalioti M., Panagiotis P., Athanasia K., Evangelos G. (2012) ...
  • . Sangchul H., Scott G. H., Saebom Ko. ...
  • Perez., Julian Carrera. (2012) Long Term ...
  • . Moussavi G., Barikbin B., Mahmoudi M ...
  • . American Public Health Association Works Water (2012) ...
  • نمایش کامل مراجع