بررسی مقاومت گیاه دارویی کنگر فرنگی در خاک آلوده به ترکیبات نفتی(گازوئیل

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 731

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_104

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

آلاینده های نفتی موجود در خاک قادرند با ورود به زنجیره غذایی، سلامت حیوان و انسان را با خطر جدی روبه رو سازند. برای مقابله با آلودگی های نفتی خاک از روش های فیزیکی، شیمیایی و زیستی استفاده می ‏شود. در سال های اخیر برای مقابله با آلودگی های نفتی خاک از روش های زیستی از جمله تهویه زیستی، زیست پالایی گیاهی(گیاه پالایی) و استفاده از ریز اندام‏ها مورد توجه قرار گرفت. کنگر فرنگی با نام علمیCynara scolymus L. گیاهی از خانواده کاسنی و حاوی ترکیبات دارویی مهم آنتی ‏اکسیدانی و محافظ کبدی است. این گیاه مقاومت نسبی به برخی تنش های محیطی از جمله خشکی دارد. از آنجایی که در شرایط آلودگی نفتی خاک، گیاه به نوعی با خشکی نیز مواجه می شود، انتظار می رود این گیاه به آلودگی ترکیبات نفتی نیز مقاومت داشته باشد. این آزمایش با هدف ارزیابی مقاومت گیاه دارویی کنگر فرنگی در مرحله جوانه زنی به گازوئیل اجرا شد. در این آزمایش بذور کنگر فرنگی در خاک آلوده با غلظت های مختلف گازوئیل (0، 5، 10، 20، 40 و 80 گرم بر کیلوگرم) و 2 سطح باکتری سدوموناس پوتیدا کشت شدند. آزمایش بصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار غلظت گازوئیل و 2 تیمار باکتری در 4 تکرار انجام شد. تحلیل داده ها نشان داد که جوانه زنی بذور گیاه کنگر فرنگی تحت تأثیر گازوئیل کاهش معنی‏ دار داشت هرچند در بعضی غلظت ها جوانه زنی نسبت به شاهد بیشتر بوده است. تیمار باکتری اثر معنی داری بر جوانه زنی گیاه نداشت که این امر می تواند به دلیل مقاومت بذر و عدم استقرار باکتری باشد.

نویسندگان

سحر زمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی

عظیم قاسم نژاد

استادیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سهیلا ابراهیمی

استادیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهران فتحی

کارشناس علوم باغبانی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :