شناسایی و طبقه بندی پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی برطبق دستورالعمل WEEE و ارائه راهکارهای مدیریتی (مطالعه موردی: شرکت پیراحفاری ایران)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,017

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PASAB06_040

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394

چکیده مقاله:

رشد بسیار سریع تکنولوژی و به تبع آن از رده خارج شدن سریع تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی، تنوع بسیار زیاد عناصر و مواد به کار رفته در ساخت این تجهیزات و دشوار بودن تعیین کلیه آثار نامطلوب دفع زباله های الکتریکی و الکترونیکی بر محیط زیست و انسان، برنامه ریزی سریع و صحیح و عزم ملی را برای واکنش مـناسب در قـبال پدیده زباله های رایانه ای و دفع صحیح آنها طلب می کند. یکی از دستورالعمل های بین المللی درخصوص طبقه بندی و مدیریت اینگونه پسماندها، دستورالعمل WEEE می باشد. هدف اصلی این دستورالعمل کمک به تولید و مصرف پایدار به وسیله جلوگیری از تولید پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی و علاوه بر آن، استفاده مجدد، بازیافت و سایر اشکال بازیابی این-گونه پسماندها می باشد. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی و طبقه بندی پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی در واحد ستادی شرکت پیراحفاری ایران طبق دستورالعمل WEEE و ارائه راهکارهای مدیریتی مؤثر در زمینه برخورد بهینه با این پسماندها می باشد. برای دستیابی به این هدف، کمیت و نوع پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی تولیدی در این شرکت در یک دوره 10 ساله (1393-1384) با استفاده از مصاحبه با کارکنان و کارشناسان محیط زیست شرکت و استفاده از مدارک و اسناد شناسایی و نیز بررسی آمار اقلام از رده خارج شده ثبت شده در دوره آماری تعیین گردید. سپس، نتایج به دست آمده تحت طبقه بندی WEEE قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اکثر پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی شرکت پیراحفاری ایران در دسته لوازم خانگی بزرگ (61%) قرار می گیرند و تجهیزات فن آوری اطلاعات و ارتباطات راه دور (31%) رتبه بعدی را به خود اختصاص می دهند. در پایان، با استفاده از دستورالعمل WEEE راهکارهای جهت مدیریت بهینه پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی در شرکت پیراحفاری ارائه شده است

کلیدواژه ها:

پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی ، دستورالعمل WEEE ، مواد زائد خطرناک ، شرکت پیراحفاری ایران

نویسندگان

علی کاظمی

کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست، کارشناس ارشد حفاظت محیط زیست شرکت پیراحفاری ایران

فرهاد صفاریان

کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، سرپرست واحد محیط زیست شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

حسن قربانی بیرگانی

کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست، کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزش شرکت پیراحفاری ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :