بررسی عملکرد ترکیب مهاربند فولادی هممحور و برونمحور با شکلپذیری ویژه در ارتفاع به روش LRFD

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,187

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCEAUD02_404

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

در این مطالعه هدف بررسی رفتار قابهای فولادی مهاربندیشده از نوع ترکیبی هممحور و ترکیبی برونمحور در ارتفاع با شکلپذیری ویژه، در سازههای فولادی می باشد، برای این منظور تغییرات تعداد طبقات و نوع مهاربندها رویپارامترهای لرزهای قاب ساختمانی فولادی از قبیل وزن، جابجایی نسبی طبقات ) DRIFT (، نیروی محوری ستونها، نیروی برشی و لنگر خمشی تیرها و نیروی محوری بادبندها مورد بررسی قرار گرفته و سپس این پارامترها با یکدیگر قیاس گردیده اند. برای انجام این کار بر روی 42 نوع سازه فولادی در دو نوع پلان با تعداد طبقات مشابه 01 8 6 2 تحلیل استاتیکی صورت گرفته است. در یکی از پلانها بادبندها در دوهانه مجاور یکدیگر جایگذاری شده اند واین امر برای کنتر نیروی محوری ستونهای بین دو دهانه مهاربندی شده می باشد. از نتایج مهم به دست آمده افزایش تغییر مکان قابهایفولادی مهاربندیشده ترکیبی برونمحوردرحدود 88 % نسبت به قابهای فولادی مهاربندیشده از نوع ترکیبی هممحور، افزایش قابل توجه نیروی برشی تیرها در قابهای فولادی مهاربندیشده ترکیبی برونمحور،که باعث غیر اقتصادی شدن مقاطع تیرها میگردد و همچنین کاهش نیروی محوری ستونها با جایگذاری آنها بین دو دهانهی مهاربندیشده است؛ که موجب اقتصادی شدن مقاطع ستونها میشود.

کلیدواژه ها:

سازه های فولادی ، تحلیل استاتیکی ، مهاربند ترکیبی همگرای ویژه ، مهاربند ترکیبی واگرای ویژه ، تغییرمکان ، نیروی محوری ستون متصل به دو بادبند ، نرمافزار ETABS

نویسندگان

مهدی کماسی

استادیار گروه عمران دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره)

ابوطالب قائدرحمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بروجرد

لیلا قائدرحمتی

دانشجوی کارشناسی زمین شناسی، دانشگاه پیام نور الیگودرز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :