اکولوژی گیاه کویری قره داغ (Nitraria schoberi) و بررسی خواص دارویی آن

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,164

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HIMH02_154

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1398

چکیده مقاله:

قره داغ درختچه ای مقاوم به خشکی، دارای انشعابات فراوان از بن گیاه، ساقه ها اغلب به صورت ساقه های خوابیده و خمیده که شکل کپه ای نسبتا ججیمی را به گیاه می بخشد. برگها تا حتی گوشی و آبدار، ساقه ها در انتها، نوک تیز و خشبی می شوند. گلهای قره داغ سفید رنگ و معمولا در اواخر فروردین ماه ظاهر می شوند. میوه های آن قهوه ای متمایل به مشکل، محتوی یک عدد بذر، در اواخر خردادماه قابل مشاهده است. بررسی ها نشان داد که این گیاه در اطراف دریاچه ارومیه با خاک های ماسه ای سبک و شور حاصل از پس روی آب دریاچه رشد می کند ولی در خاک های سنگین یافت نمی شود. میزان بارندگی مناطق رشد حدود 250 تا 400 میلیمتر و ارتفاع از سطح دریا حدود 1270 تا 1400 متر از سطح دریا می باشد. علاوه بر این در خاک های گچی و آهکی که دارای محدودیت زهکشی بوده نیز زندگی می کند. انشعابات ساقه ها در اثر تماس با خاک مرطوب پیرامون گیاه ایجاد ریشه های نابجا کرده و این امر در توده ای شدن گیاه به فرم کپه ای کمک می کند. بنابراین از جمله روش های تکثیر گیاه علاوه بر روش تهیه قلمه، توسط بذر می باشد و با تولید ریشه های دراز و سطحی به طول بیش از 3 متر و دربرگرفتن ریزگردها و جلوگیری از پراکندگی آنها اهمیت به سزایی در احداث کمربند سبز اطراف دریاچه ارومیه و کاهش مخاطرات زیست محیطی ناشی از پس روی دریاچه ارومیه دارد. بررسی ها نشان داد که خواص ضد باکتری، آنتی اکسیدان، ضد قارچ و ضد التهاب فعالیت های عصاره خام از میوه (قیچیان) قره داغ است.

کلیدواژه ها:

اکولوژی ، ضد باکتری ، آنتی اکسیدان ، ضد قارچ و ضد التهاب میوه قره داغ

نویسندگان

عبداله حسن زاده قورت تپه

بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران

سعید خوشبخت

دانشجوی رشته گیاهان دارویی، دانشگاه جامع علمی کاربردی جهاد کشاورزی (شهید باکری)