اعتیاد به شبکه های اجتماعی و بازیهای آنلاین: بررسی درد در ناحیه مچ دست دردانشجویان

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 439

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IEHFS-6-3_004

تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1398

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: امروزه، استفاده از اینترنت میان دانشجویان رواج زیادی پیدا کرده است. اعتیاد به شبکه های مجازی و بازیهای آنلاین می تواند تبعات مختلفی از جمله تهدید سیستم اسکلتی – عضلانی را در این افراد برجای بگذارد. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین تاثیر اعتیاد به شبکه های اجتماعی و بازی های آنلاین بر درد مچ دست دانشجویان است.روش کار: مطالعه حاضر بین 665 نفر از دانشجویان انجام پذیرفته است. جمع آوری اطلاعات به وسیله سه پرسشنامه استفاده آسیب زا از بازی های اینترنتی، اعتیاد به شبکه های اجتماعی و اختلالات اسکلتی عضلانی نوردیک انجام شد. اطلاعات به وسیله آزمون های کای دو و تی مستقل مقایسه شدند و در نهایت مدل رگرسیون لجستیک در سطح معناداری 0/ 05 ارایه شد. یافته ها: نتایج نشان داد که اعتیاد به شبکه های اجتماعی و بازی های آنلاین می تواند احتمال ابتلا به درد در ناحیه مچ دست را افزایش دهد. جنسیت، در اثرگذاری اعتیاد به شبکه های اجتماعی روی درد در ناحیه مچ دست اختلاف معناداری ایجاد می کرد. از دیگر نتایج مطالعه حاضر می توان به تاثیر عدم اختلاف سن و سطح تحصیلات افراد شرکت کننده، بر درد در ناحیه مچ دست اشاره داشت.نتیجه گیری: طبق نتایج به دست آمده، می توان اظهار داشت که احتمال ارتباط بین اعتیاد به شبکه های اجتماعی و انجام بازی های آنلاین با درد در ناحیه مچ دست وجود دارد. حال با توجه به شیوع نسبتا زیاد این اعتیاد میان دانشجویان، باید تمهیدات مناسبی در خصوص کاهش عوارض و صدمات ناشی از آن به ویژه در ناحیه مچ دست اندیشیده شود.

نویسندگان

محمد بابامیری

استادیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، گروه ارگونومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

رشید حیدری مقدم

دانشیار، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، گروه ارگونومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

فخرالدین قاسمی

استادیار، مرکز تحقیقات بهداشت و ایمنی شغلی، گروه ارگونومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

محمد غفاری

دانشجوی دکتری آمار زیستی، گروه آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

مهدی رضییی

کارشناس ارشد ارگونومی، گروه ارگونومی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران و دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران .

خدیجه بنده الهی

دانشجوی دکتری تخصصی ارگونومی، گروه ارگونومی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران