تاثیر 8 هفته پروتکل ترکیبی ماساژ کف پا و راه رفتن روی سطح طرح دار بر کنترل قامت و احتمال افتادن بیماران زن نوروپاتی دیابتی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 475

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PETEC01_025

تاریخ نمایه سازی: 1 بهمن 1398

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف :عوارض مستقیم و غیر مستقیم نوروپاتی دیابتی میتواند اختلال در کنترل قامت و خطر افتادن منجر شود. بنابراین انجام پروتکل ترکیبی موثر در افزایش کنترل قامت ،باعث کاهش خطر افتادن این بیماران می شوند. هدف از تحقیق حاضر مطالعه تاثیر 8 هفته پروتکل ترکیبی ماساژ کف پا و راه رفتن روی سطح طرح دار بر بهبود کنترل قامت و احتمال افتادن بیماران زن نوروپاتی دیابتی بود. روش بررسی: پژوهش حاضار در قالب یک تحقیق نیمه تجربی با انجام پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه کنترل و تجربی اجرا شد. تعداد 30 نفر از بیماران نوروپاتی دیابتی شهرستان نجف آباد که زیر نظر کلینیک دیابت فرهنگیان و انجمن دیابت جنان تحت درمان بودند، به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (پروتکل ترکیبی ماساژ کف پا و راه رفتن روی سطح طرن دارد )( 15 بیمار با میانگین سنی (6/51 ±50/87 سال)، قد (4/08±153/33 سانتی متر) و وزن (11/23±74/00 کیلوگرم) و گروه کنترل( 15 بیمار با میانگین سنی 8/45 ±49/07 سال)، قد (5/16±153/67 سانتی متر) و وزن (10/63±75/47 کیلوگرم) تقسیم شدند. بیماران گروه تجربی طی 8 هفته هر هفته سه جلسه تمرین یک ساعته را انجام دادند. قبل و بعد از برنامه تمرینی، تعادل ایستا ، پویای و احتمال افتادن آزمودنی ها به ترتیب با ابزار تعادل تعدیل شده لکلک ، Y و مقیاس بین المللی افتادن (FES–I) اندازه گیری شد.داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس یک راهه و تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری در سطح معنیداری p> 0/05 تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد که پروتکل ترکیبی ماساژ کف پا و راه رفتن روی سطح طرح در بر میزان کنترل قامت و افتادن بیماران نوروپاتی دیابتی تاثیر معنا داری داشت(p> 0/05). نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد که پروتکل ترکیبی ماساژ کف پا و راه رفتن روی سطح طرن دار به مدت 8 هفته یک روش کارآمد در جهت بهبود کنترل قامت و افتادن بیماران نوروپاتی دیابتی می باشد. بنابراین می توان از این پروتکل به عنوان یک روش توانبخشی مکمل در جهت بهبود کنترل قامت و کاهش علائم خطر افتادن در مراکز درمانی توابخشی استفاده نمود.

کلیدواژه ها:

ماساژ کف پا ، راه رفتن روی سطح طرن دار ، کنترل قامت ، افتادن

نویسندگان

زیتون ملک پور

کارشناس ارشدآسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی،دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان( خوراسگان)

غلامعلی قاسمی

دانشیار،گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی،دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان،اصفهان،ایران.

محمدعلی انتشاری

پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.