ارزیابی کیفیت ساختاری فیلم خوراکی گلوتن گندم و ایزوله پروتئین سویا حاوی اسانس گیاه نعنا

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 766

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IAUFALABIO02_016

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

در چند دهه اخیر میزان توجه و علاقه افراد به استفاده از بیوپلیمرها به دلیل افزایش بیشتر آگاهی مصرف کنندگان، افزایش قیمت نفت خام، افزایش آلودگی های زیست محیطی و تجزیه ناپذیر بودن پلیمرهای نفتی و توجه به گرمای جهانی افزایش یافته است و سبب شده تلاش های فراوانی در جهت تولید مواد بسته بندی با منشا طبیعی (پروتئین،چربی و کربوهیدرات) بصورت فیلم یا پوشش صورت گیرد. اینگونه بیوپلیمرها در مقایسه با استفاده از پلاستیک ها اثرات مخرب کمتری بر محیط زیست دارند. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر اسانس نعنا بر خصوصیات مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم خوراکی بر مبنی گلوتن گندم و ایزوله پروتئین سویا می باشد. در این تحقیق فیلم های خوراکی از جنس گلوتن گندم و ایزوله پروتئین سویا محتوی اسانس نعنا تحت شرایط کنترل شده به روش تبخیر حلال تهیه گردید. بررسی خواص مکانیکی بر روی فیلم های تولید شده با نسبت 50:50 از هر منبع، حاوی اسانس با نسبت های مختلف صورت گرفت. با افزودن اسانس نعنا به دلیل ایجاد ساختار غیریکنواخت در فیلم حاوی اسانس مقاومت فیلم ها نسبت به فیلم ترکیبی فاقد اساس کاهش یافت. نتایج بدست آمده نشان داد که اساس نعنا خاصیت ضدمیکروبی بیشتری در برابر اشریشیا کلی نسبت به استافیلوکوکوس اورئوس از خود نشان داد (0/05 > p). بنابراین اسانس نعنا از مواد ضدمیکروب مناسب برای فیلم ها و پوشش هایی از جنس گلوتن گندم و ایزوله پروتئین سویا با خواص ضدمیکروبی مناسب می تواند بعنوان یک بسته بندی فعال در پوشش های خوراکی و بسته بندی محصولات غذایی و کشاورزی عمل کند.

نویسندگان

فاطمه کاظم پور

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

عبدالرضا محمدی نافچی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ASTM. 2002 Standard test methods for water vapor transmission of ...
  • ASTM International 207a. Standard TestMethods for Tensile Properties of ThinP] ...
  • Zinoviadou, K.G., koutsoumanis, K.p. and Biliaderis, C.G. 2009. Phy sic-chemical ...
  • نمایش کامل مراجع