به گزینی مدیریت تک آبیاری در زراعت نخود دیم در منطقه کوهدشت لرستان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,414

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_082

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

چکیده مقاله:

از عوامل طبیعی اثر گذار بر زراعت دیم ، تغییرات بارندگی سال به سال ، تغییرات مقدار و نحو ه پراکنش نزولات جوی ، تأخیر در وقوع اولین بارندگی مؤثر در پاییز و همزمان افت درجه حرارت ، فقدان بارندگی یا کافی نبودن بارندگی مؤثر در بهار ( به ویژه در اردیبهشت ماه ) و . . . است . این موارد سبب می‌شوئد برنامه ریزی و مدیریت زراعی دچار اختلال گردد . این تحقیق برای مقابله ، پیشگیری و مهار بسیاری از پیامدهای تنش زراعی طبیعی ، در طول سال زراعی 81-1380 بر چهار رقم نخود دیم با مدیریت تک آبیاری(فقط یکبار به میزان تقریبی 50 میلمتر در زمان پر شدن غلافها ) و مقایسه با شرایط دیم انجام گردیده و کارایی مدیریت تک آبیاری و به گزینی آن که هدف عمده این پژوهش بوده بررسی گردید .مدیریت تک آبیاری در زمان پرشدن غلافها ، بدلیل مهار بسیاری از شرایط نامساعد جوی ، ایجاد و تقویت نوانایی گیاه در تحمل ، گذر و فرار از خشکی اواخر دوره رشد ، افزایش سرعت پرشدن دانه سبب شده در طی انجام آزمایش ، بالاترین میزان عملکرد را به همراه داشته باشد به نحوی که عملکرد به میزان 225 کیلوگرم نسبت به شرایط دیم برتری داشته باشد .از میان ارقام نیز ، ILC482 و توده محلی گریت مطلوب‌ترین ارقام بوده است که با تک آبیاری در زمان پرشدن غلافها نسبت به شرایط دیم ، بیش از 385 کیلوگرم در هکتار افزایش عملکرد داشته است . رقم ILC482 ، به دلیل عملکرد مطلوب و افزایش عملکردی که تحت وضعیت مدیریت تک آبیاری داشته است ، در مقایسه با سایر ارقام مطلوبتر است و می توان آن را توصیه نمود .

نویسندگان

پیام پزشکپور

محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

منوچهر کلهر

محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

علیرضا احمدوندی

محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ 29 و30 آبان 1384- مشهد _ فردوسی مشهد ...
  • Perrier, E.R. and A.B. salkini, 1987. Supplemental irrigation in the ...
  • Saxena, M.C., and K.. singh . 1983, , 1985, 1987. ...
  • Salekini. A. and D. Ansell, 1992 Ag ro-economic impact _ ...
  • In order to study the effects of single irrigation (flowering ...
  • نمایش کامل مراجع