بررسی اثر تنش شوری بر شاخصهای جوانه زنی توده بومی اسفرزه استان گلستان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 556

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_175

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

گیاه اسفرزه از گیاهان مفیدی است که به عنوان ملین، کاهنده میزان کلسترول، چربی و قند خون کاربرد دارد. از آنجائی که این گیاه به صورت خودرو در بخش هایی از مراتع استان گلستان یافت می شود، پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر تنش شوری بر شاخصهای جوانه زنی این گیاه، در سال 1390 در آزمایشگاه علوم زراعی مؤسسه جنگلها و مراتع کشور به صورت طرح کاملاً تصادفی در 6 سط شوری ناشی از NaCl (0، 10، 20، 40، 80 و 160 میلی مولار) به اجرا درآمد. نتایج حاصل از این آزمایش توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل آماری شد. براساس نتایجآنالیز واریانس مشخص شد، سطوح مختلف شوری بر صفات درصد جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چی در سطح 1% تأثیر معنی داری دارد. بطوریکه بیشترین درصد جوانه زنی مربوط به تیمار شاهد و کمترین درصد در تیمار 160 میلی مولار شوری بدست آمد. همچنین مشاهده شد، طول ریشه چه و ساقه چه در اسفرزه در سطوح اولیه تنش (10، 20 و 40 میلی مولار) از مقدار بالایی نسبت به شاهد برخوردار است. با توجه به نتایج این پژوهش چنین به نظر می رسد که توده بومی اسفرزه استان گلستان در مرحله جوانه زنی تا حد زیادی به شوری متحمل است و شاید بتوان با تحقیق بیشتر بر روی توده های بومی این گیاه، به رقم سازگار با شرایط شور رسید.

نویسندگان

فاطمه گل چین

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گرایش گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی

مریم مکی زاده تفتی

دانشجوی دکتری اکولوژی گیاهان زراعی دانشگاه تبریز و کارشناس ارشد موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امین، غلامرضا، متداولترین گیاهان داروئی سنتی ایران، 1384، تشارات معاونت ...
  • میرجلیلی، سیدعباس.، شناخت گیاهان داروئی و معطر، انتشارات موسسه آموزش ...
  • نقدی بادی، حسنعلی، دست‌پاک، آرزو و ضیایی، سید علی.1382. مروری ...
  • Frankel, O.H., J.J. Burdon and W.J. Paecock, 1995. Landraces in ...
  • Radosevich, S., Holt, J., Ghersa, C., 1997. Weed Ecology Implications ...
  • نمایش کامل مراجع