اهمیت گلوکوزینولیت و پراکنش آن در گیاهان

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 867

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_061

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

گلوکوزینولیت ها مجموعه ای از متابولیت های ثانویه هستند که دارای خصوصیات ضد سرطانی و ضد باکتریایی وضد قارچی هستند. این ماده همچنین در از بین بردن نماتد ها و آفات چند میزبانه نیز نقش مهمی در گیاهان ایفا می کند. گلوکوزینولیت ها در شصت خانواده گیاهی از جمله تعداد زیادی از گیاهان مصرفی انسان وجود دارند. تمام گونه های تیره شب بو قادر به سنتز گلوکوزینولیت هستند. شناسایی ارقامی که حاوی مقدار متناسبی از غلظت گلوکوزینولیت باشند می توانند به لحاظ کشاورزی حائز اهمیت باشند. جهت بررسی توزیع این ماده در ژنوتیپ های مختلف یک گیاه، گیاه رشادی که گیاهی است از تیره شب بو و حاوی گلوکوزینولیت برای این تحقیق انتخاب گردید. بذر گیاه رشادی در طبیعت جمع آوری شد. بذر های گیاهان اخیر در شرایط کنترل شده اتاق رشد رویانده شدند. برگ رزت های دو ماهه گییاهان جمع آوری شده عصاره گیری و سپس مقادیر کل گلوکوزینولیت توسط دستگاهHPLC-UV اندازه گیری و شناسایی شدند. نتایج تجزیه شیمیایی اکوتیپ های گیاه رشادی مقادیری متنوعی ( از کم تا زیاد) از گلوکوزینولیت را نشان داد. کمترین مقدار کل گلوکوزینولیت9/7میکرومول و بالاترین مقدار 53 میکرومول اندازه گیری شد. رسم منحنی فراوانی کل گلوکوزینولیت ها نشان داد که توزیع گلوکوزینولیت، توزیعی نرمال می باشد. نتایج این آزمایش نشان داد که گیاهان دارای مقادیر متفاوت از متابولیت های ثانویه بوده و می توان آنها را به گزینی نمود.

نویسندگان

اصغر مصلح ارانی

استادیار دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی، دانشگاه یزد

حمید سودایی زاده

استادیار دانشکده منابع طبیعی - دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Fahey, J.W., Zalcmann, A.T. and Talalay, P. (2001). The chemical ...
  • Hartwell, J.L, 1982. Plants against cancer: Asurvey. Quarterman Publications, Lawrence, ...
  • Hashem, F. A., Saleh, M.M., 1999. Antimicrobial components of some ...
  • Lin, C.M. Kim, J., Du, W.X., Wei, C.I. 2000. Bactericidal ...
  • Mayton, H.S., Olivier, C., Vaughn, S.F., Loria, R., 1996. Correlation ...
  • _ Van Dam, N.M. Witjes, L. and Svatos, A. (2003). ...
  • Van der Meijden, E. (1996). Plant defense, an evolutionary dilemma: ...
  • نمایش کامل مراجع