مقایسه دو روش استفاده از ژل لوبرکانت و ژل لیدوکائین حین قرار دادن ماسک لارنژیال راه هوایی بر روی علایم همودینامیک و واکنش های خروج از بیهوشی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 254

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NPWJM-5-14_001

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

هدف: ماسک  راه هوایی حنجره ای (LMA) جهت حفظ راه هوایی و تنفس خودبخودی یا کنترله در طی اعمال جراحی کوتاه مدت استفاده می شود در عمل دیده شده است که بیماران حین جراحی  بدنبال باد کردن کاف لوله LMA  دچار تغییرات همودینامیک در فشار خونهای سیستولیک ودیاستولیک و ضربان قلب می شوند و یا اینکه بعد از بیهوشی دچار واکنشهای خروج از بیهوشی مثل سرفه و گلودرد و تهوع واستفراغ می شوند. مواد وروشها: مطالعه بصورت کارآزمایی بالینی دو سوکور به منظور ارزیابی علایم همودینامیک و واکنش های خروج از بیهوشی ، در بیمارانی که جهت انجام واریکوسلکتومی کاندید عمل جراحی الکتیو تحت بیهوشی عمومی بودند انجام شد. قبل از شروع مطالعه کد اخلاق از سامانه جامع کارآزمائیهای بالینی کشوری دریافت شد. بیماران بصورت تصادفی ساده به دو گروه ۴۰ نفره (با استفاده از کارتهای سیاه وسفید) گروه استفاده از ژل لوبرکانت و گروه استفاده از ژل لیدوکائین حین کارگذاری LMA  به میزان یک اینچ (۵/۲ سانتیمتر)  تقسیم شدند. اطلاعات لازم با روش مشاهده جمع آوری و با آزمونهای آماری مربع کای و T-Student نتایج مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافتهها: نتایج حاصل ازاین  مطالعه نشان داد که گروههای مورد مطالعه به لحاظ عوامل موثر بر پاسخدهی به داروها مثل سن، وزن اختلاف معنیداری ندارند و نیز در گروه دارویی استفاده از ژل لیدوکائین، تغییرات همودینامیک و واکنشهای خروج از بیهوشی کمتر از گروهی بود که ژل لوبریکانت استفاده شده بود. نتیجهگیری: استفاده از ژل لیدوکائین حین کارگذاری LMA در بیماران تحت عمل جراحی واریکوسلکتومی بطور قابل توجهی باعث کاهش تغییرات در فشار خونهای سیستولیک ودیاستولیک و ضربان قلب و همچنین کاهش فراوانی موارد سرفه و گلودرد و تهوع واستفراغ  بعد ازعمل می شود واین در حالی است که هیچگونه عارضه ناشی از افزایش کاربرد مخدر بعد ازعمل بر بیمار تحمیل نشده است. همچنین مدت زمانی که در دوره بعد از عمل طول می کشد تا  بیمار درخواست ضد درد کند بطور برجسته ای در گروه استفاده از ژل لیدوکائین موضعی طولانی تر می باشد. لذا میتوان ازکاربرد ژل لیدوکائین  حین کارگذاری LMA بعنوان یک روش ضد درد ترجیحی(preemptive analgesia) موثر استفاده کرد.

کلیدواژه ها:

Lidocaine jelly- Lubricant jelly- LMA- Emergence reactions ، بیدردی ، واریکوسلکتومی ، ژل لیدوکائین

نویسندگان

ابراهیم حضرتی

گروه بیهوشی دانشکده پزشکی

محمدرضا رفیعی

گروه بیهوشی دانشکده پزشکی

بیژن رضاخانیها

گروه ارولوژی دانشکدخ پزشکی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :