رابطه بکارگیری کارشناس تجهیزات پزشکی با هزینه های خرید تجهیزات پزشکی درواحدهای تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان مرند

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 157

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HMSR-11-38_003

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: از نقطه نظر اقتصاد سلامت ,تجهیزات پزشکی جایگاه ویژه ای داشته و بخش عمده ای از سرمایه مراکز درمانی و موسسات پزشکی صرف نگهداشت و نوسازی این تجهیزات می گردد. هدف این پژوهش رابطه بکارگیری کارشناس تجهیزات پزشکی با هزینه های خرید تجهیزات پزشکی درواحدهای تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان مرند می باشد. روش پژوهش: تحقیق حاضراز نظر روش اجرا یک تحقیق تحلیلی است. و از منظر نتیجه ,کاربردی است. روشگردآوری داده ها دراین بررسی با روش کتابخانه ای انجام شده وابزار گردآوری داده ها  فیش برداری بوده است. آمار و اسناد مالی مربوط به هزینه های خرید تجهیزات پزشکی  واحدهای تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان مرندبررسی و مقایسه این هزینه در سال هایی که کارشناس تجهزات پزشکی حضور داشته است (سال های ۹۶-۹۷) با سال هایی که کارشناس تجهیزات پزشکی در مرکز حضور نداشت (سال های ۹۴-۹۵) انجام گرفت. همه داده های جمع آوری شده براساس نرخ تنزیل پایه سال ۹۷گرفته شد. برای تحلیل توصیفی داده ها از آماره های درصد تجمعی و درصد فراوانی، و برای تحلیل استنباطی متناسب با سطوح سنجش متغییرها از آماره هایی هم چون t همبسته زوجی استفاده شده است. یافته ها: نتایج آزمون های آماری نشان می دهد که بین هزینه های خرید تجهیزات پزشکی در بکارگیری کارشناس تجهیزات پزشکی و عدم بکارگیری کارشناس تجهیزات پزشکی با PValu. نتیجه گیری: با توجه به این که بین بکارگیری کارشناس تجهیزات پزشکی و هزینه های خرید تجهیزات پزشکی واحدهای تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان رابطه وجود داشت لذا به مدیران حوزه سلامت توصیه می شود برای جلوگیری از نابسامانی های تجهیزاتی و تحمیل هزینه های خرید بدون برنامه تحهیزات پزشکی درسطح مراکز سلامت ایجاد سیستم مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی همانند مدیریت تجهیزات پزشکی در بخش درمان از حضور کارشناسان مستقل و نیروی فنی متخصص تجهیزات پزشکی در مراکز بهداشت شهرستان ها استفاده کنند. عمل خط مشی گذاران جهت جلب مشارکت ذی نفعان در نظام خط مشی گذاری عمومی سازمان غذا و داروی ایران قرار می گیرد.

نویسندگان

فاطمه حبی

دانش آموحته کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

لیلا ریاحی

استادیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

انیسه نیک روان

استادیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Javadin S, Jalilian Hossein SR. Theories of Management. Fifth Edition. ...
  • http://imed.ir/Default.aspx?PageName=Document&doctype=۰۳- Alfegdeh A, Jafarie E, omedi A. Medical Device Management ...
  • URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-۱-۲۳۴۲-fa.html۱۰- Maji D, Hutin Y, Ramakrishnan R, Hossain Sh. ...
  • Fort AL, Voltero L. Factors affecting performance of maternal health ...
  • Khorasan-e-Razavi District Health System. Standard Pakage of Equipment and devices ...
  • نمایش کامل مراجع