مقایسه خواص اکسیداسیون و شوک حرارتی پوشش های سپر حرارتی کامپوزیتی YSZ/Nano-Al۲O۳ با آلومینای ایجاد شده از فرآیند پاشش پلاسمایی پودر پیش ماده پیرولیز نشده و پودر کریستالی نانوآگلومره

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 202

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MAIA-15-3_001

تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1400

چکیده مقاله:

در این تحقیق ابتدا پودر آلومینای آمورف با استفاده از فرآیند هم­رسوبی سنتز شد، سپس پوشش­های YSZ/Al۲O۳ در دو حالت نانوآلومینای پیرولیز نشده و کریستالی با فرآیند پاشش پلاسمایی اعمال شدند. آزمون­های اکسیداسیون دما بالا و شوک حرارتی در دمای C˚۱۱۰۰ انجام گرفتند. مشخصه­های ساختاری و فازی پوشش­ها با استفاده از میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ الکترون روبشی گسیل میدانی (FE-SEM) و پراش­سنجی اشعه­ی ایکس (XRD) بررسی شدند. مقایسه­ی ساختاری نمونه ­ها نشان داد که استفاده از پودر نانوآلومینا کریستالی در کامپوزیت لایه­ای YSZ/Alumina، سبب افزایش خواص حرارتی پوشش­­ها می­شود. خواص اکسیداسیون دمای بالا و مقاومت در برابر شوک حرارتی پوشش های YSZ/Al۲O۳ با نانوآلومینای پیرولیز نشده و پوشش­های با ترکیب مشابه با نانوآلومینای کریستالی که با پاشش پلاسمایی ایجاد شدند مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها نشان دادند که استفاده از پودر نانوآلومینای پیرولیز نشده در کامپوزیت لایه­ای YSZ/Al۲O۳ منجر به افزایش تخلخل و حفرات انقباضی در پوشش می­شود که سبب افزایش نفوذ مولکول های اکسیژن شده که در جهت افزایش ضخامت لایه TGO عمل می کند. همچنین تراکم بالا و تماس مناسب بین اسپلت­های حاصل از پودر نانوآلومینای کریستالی مقاومت بالاتری را در برابر سیکل­های حرارتی نتیجه می­ دهد.

نویسندگان

سعید تقی رمضانی

کارشناس ارشد مهندسی خوردگی و حفاظت از مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

ضیاء والفی

دانشیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

ناصر احسانی

استاد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

مسعود میرجانی

محقق، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :