بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام در رابطه با خود درمانی در سال ۱۳۹۲

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 235

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHIMU-23-7_001

تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: خود درمانی یکی از معضلات حاد بهداشتی-اجتماعی است و توجه به این امر در جمعیت زنان به دلیل سپری کردن دوران حساسی هم چون بارداری، و الگو و سرمشق بودن برای سایر اعضای خانواده، از اهمیت مضاعفی برخوردار است. لذا این پژوهش با هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد مادران باردار نسبت به خود درمانی در دوران بارداری تدوین گردیده است تا در صورت لزوم در مراحل بعدی نسبت به ارتقاء آگاهی، اصلاح نگرش و ارتقاء عملکرد آن ها اقدام گردد. مواد و روش ها: در مطالعه توصیفی-تحلیلی ۳۰۰ نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام از ۱۰/۰۷/۱۳۹۲ تا ۲۰/۰۳/۱۳۹۳ مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری با روش دو مرحله ای انجام شد. داده ها بر اساس پرسش نامه چهار بخشی که توسط محقق طراحی گردیده بود، جمع آوری شد. روایی پرسش نامه با استفاده از اعتبار محتوی تایید شد. پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ(=۸۵%α) به دست آمد. داده ها جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS vol.۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش: نتایج نشان داد در جامعه آماری مورد بررسی ۷۱ درصد افراد دارای آگاهی متوسط، ۷/۷۵ درصد دارای نگرش متوسط، ۷۰ درصد دارای عملکرد ضعیف بودند. هم چنین نتایج نشان داد بین آگاهی زنان باردار نسبت به خود درمانی و سطح تحصیلات ارتیاط آماری معنی داری وجود دارد(P<۰.۰۵). بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد زنان دارای تحصیلات پائین تر آگاهی کمتری نسبت به خود درمانی دارند. با توجه به اهمیت مصرف دارو در دوره بارداری و اثرات سوء آن بر جنین لازم است این مسئله در آموزش های ارائه شده به مادران در دوران بارداری مورد توجه اساسی قرار گیرد. بدیهی است با تغییر آگاهی افراد زمینه مناسب برای تغییر نگرش و عدم مصرف خود سرانه دارو فراهم می گردد.

نویسندگان

فاطمه پورترکارانی

Ilam Universityof Medical Sciences

اشرف دریکوند مقدم

Ilam Universityof Medical Sciences

عبدالحسین پورنجف

Ilam Universityof Medical Sciences

زینب غضنفری

Ilam Universityof Medical Sciences

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ۱.Shamsi M, Mohamadbigi A, Tajic R. [Effect of education based ...
  • ۳.Ghaneie R, Hemmati Maslakpak M, Baghi V. [Self-medication in pregnant ...
  • ۸.Shrifirad Gh, Mohebbi S, Motalebi M, Abbasi MH, Rejati F, ...
  • elderly adults in Gonabad, Iran]. Health Sys Res۲۰۱۰;۴:۴۱۱-۲۱.(Persian)۹.Leung KY, Lee ...
  • ۱۰.Ziayee T, Gity A, Yaghmaye F, Akbarzadeh A. [The survey ...
  • ۱۲.Sereshti M, Azari P, Rafieian M, Kheiri S. [Use of ...
  • نمایش کامل مراجع