بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد مادران دانش آموزان دختر پایه هفتم و سوم راهنمایی شهر زنجان در مورد تغییرات روانی دوران بلوغ و ارتباط آن با روابط بین نوجوانان و مادران

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 197

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TBS-15-5_007

تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1400

چکیده مقاله:

  مقدمه: دوران بلوغ  از اهمیت زیادی برخودار بوده و تغییرات جسمی-روانی و اجتماعی در این دوران رخ           می دهد. این دوران در زندگی بزرگسالی و نیز آینده جامعه تاثیر زیادی دارد وبا توجه به افزایش کشمکش های بین والدین و فرزندان در این دوران و نقش والدین و بخصوص مادر به دلیل ساخت خانواده ها در کشور ما در پایه گذاری شخصیت سالم فرزندان، این تحقیق با هدف بررسی میزان  آگاهی، نگرش و عملکرد مادران در مورد تغییرات روانی دوران بلوغ و ارتباط آن با روابط بین دختران و مادران انجام شد. روش بررسی:در این مطالعه توصیفی، تعداد ۱۶۱ دانش آموز دختر مقطع دوره اول متوسطه (۷۴ نفر پایه هفتم و ۸۷ نفر پایه سوم راهنمایی) شهر زنجان که به صورت نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای از شش مدرسه مقطع دوره اول متوسطه انتخاب شده بودند، وارد مطالعه شدند. وسیله جمع آوری داده های مربوط به آگاهی، نگرش و عملکرد مادران  یک پرسشنامه محقق ساخته  شامل ۱۸ سوال آگاهی، ۲۰سوال نگرشی و۲۰ سوال عملکردی بود. وسیله جمع آوری داده های مربوط به رابطه دختر و مادر، پرسشنامه استاندارد ارزیابی رابطه ولی- فرزندی بود که ۲۴ سوال داشت وتوسط دانش آموزان تکمیل گردید.داده ها پس از جمع آوری توسط نرم افزار SPSS-۱۸  و آزمون های آماری آنالیز واریانس و رگرسیون و همبستگی در سطح معنی داری ۰۵/۰=α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین نمره آگاهی مادران در مورد تغییرات غیر جسمی بلوغ ۴۸/۳±۵۸/۹ از ۱۸ نمره ومیانگین نمره نگرش آن ها ۸۴/۸±۸۱/۶۴ از ۱۰۰نمره و میانگین نمره عملکردشان، ۸۲/۵±۴/۵۷ از ۸۰ نمره بودکه هر سه در محدوده متوسط قرار داشتند. میانگین نمره کل رابطه فرزند و مادر، برحسب جمع میانگین زیر مقیاس ها، ۴۴/۲۰ بود که در محدوده رابطه متوسط قرار داشت. رابطه فرزند و مادر با نگرش و عملکرد مادر همبستگی داشت. نگرش مادر نیز با عملکرد وی همبستگی داشت. نتیجه گیری: آگاهی بیشتر مادران در مورد بلوغ در سطح متوسط و پایین بود و بیشتر آنها نگرش مثبت وعملکرد متوسطی داشتند و با فرزندان نوجوان خود رابطه متوسطی برقرار می کردند. رابطه فرزند و مادر با نگرش و عملکرد مادر همبستگی داشت. بنابر این به نظر می رسد که با افزایش آگاهی مادران در مورد تغییر و تحولات دوران بلوغ و ایجاد نگرش مثبت نسبت به تغییرات و انجام اقدامات لازم در این زمینه و به تبع آن عملکرد خوب آنها، می تواند در برقراری ارتباط مناسب بین دانش آموزان نوجوان و مادرانشان موثر باشد.

نویسندگان

محمد علی مروتی شریف آباد

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd

سکینه نجفی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd

سقراط فقیه زاده

ZanjanUniversity of Medical Science.

قاسم دستجردی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Zarabadypour F, Olfat F. Effects of education on knowledge of ...
  • MalekAfzali H, Jandaghi J, Allama M.R. Zare M. Study on ...
  • Nouri Sistani M, Khoei Merghati ES, Taghdisi MH. Awareness,knowledg and ...
  • ۸-Malekshahi F, Farhadi A. Knowledge, attitude and practice of female ...
  • Adolescence: A Foundation for Future Health ...
  • Albertine J. Oldehinke, Frank C. Verhulst, Johan Ormel. Mental health ...
  • Sanaizaker B, Family & Marriage Scale. ۲ ed, editor : ...
  • Jamalfar S. In translation Overcoming the problems of adolescents. BoeskyL. ...
  • Anousheh M, Niknami S, Tavakoli R, Faghihzadeh S. Preliminary study ...
  • نمایش کامل مراجع