آنالیز پی: توزیع و خنثی شدن سرنخ های صوتی-شناختی در واژگان زبان فارسی معیار

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 207

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ICSS-16-2_005

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1400

چکیده مقاله:

هدف: سرنخ های صوتی-شناختی نقش موثری در شکل گیری ساختار زبان دارند. میزان تمایزدهندگی این سرنخ ها  در سیگنال صوتی باعث می شود تا بتوان از زبان به عنوان یک ابزار ارتباطی به نحو موثری استفاده کرد. روش: در این مقاله با استفاده از آنالیز پی میزان نقش آفرینی ویژگی های واجی شامل شیوه تولید، محل تولید و واک­داری در بافت های پیش واکه C۱،  پیش هم­خوانیC۲ و جایگاه پایانی C۳ در هجای C۱VC۲C۳ بررسی شده است. نتیجه­ گیری: نتایج نشان می دهد که میزان تمایزدهندگی این ویژگی ها در محیط پیش واکه بیشتر از محیط پیش هم­خوان بوده و در جایگاه پایانی کمی بیشتر از جایگاه پیش هم­خوانی است. همچنین این مطالعه حاکی از آن است که میزان تمایز ویژگی شیوه تولید از محل تولید و واک­داری در زبان فارسی بیشتر است، به طوری که در محیط پیش هم­خوان تقریبا هیچ­گاه ویژگی واک­داری تمایز ایجاد نمی کند. نتایج این مطالعه کاملا بر نظریه­ های جواز ادراکی و توزیع تقابل منطبق است.

کلیدواژه ها:

Cognitive Acoustic Cues ، P-Trac Procedure ، Licensing By Cue ، Dispersion of Contrasting Features ، Persian. ، سرنخ های صوتی-شناختی ، آنالیز پی ، جواز ادراکی ، توزیع مشخصه های تقابل دهنده ، زبان فارسی

نویسندگان

افشین رحیمی

MSc student in Computational Linguistics, Sharif University of Technology, Tehran,Iran.

بهرام وزیرنژاد

Assistant Professor, Division for Computational Linguistics, Speech and Language Processing Laboratory, Language and Linguistics Center, Sharif University of Technology Tehran,Iran.

محرم اسلامی

Associate Professor, Linguistics Department, Zanjan University, Zanjan,Iran.