اوتیسم و مغز مردانه

سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 182

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ICSS-3-3_014

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1400

چکیده مقاله:

"اوتیسم و مغز مردانه شواهد مطالعاتی قابل توجهی در دست است که نشان می دهد دو جنس در برخی حوزه های روان شناختی، متفاوت عمل می کنند. به عقیدهء بارن کوهن،زنان در هم حسی برتر هستند اما مردان در«تحلیل سیستمی»که توصیف کنندهء یک توانایی استقرایی است و وظیفه اش تحلیل متغیرهای یک سیستم و تعیین قواعد آن است،بهتر از زنان عمل می کنند. با توجه به درجات مختلف این دو بعد در افراد می توان حالات زیر را در نظر گرفت: ۱-افرادی که نسبت به تحلیل سیستمی (S) ،هم حسی (E) قوی تری دارند. ۲- افرادی که تحلیل سیستمی قوی تری(نسبت به هم حسی)دارند،که این گروه را می توان واجد مغزی مردانه دانست. اما چه شواهدی برای هم حسی برتر زنان وجود دارد؟دختران حتی از یک سالگی به چهره های غمگین و پریشان واکنش بیشتری نشان می دهند و در سه سالگی بهتر از پسران می توانند مقاصد و افکار دیگران را دریابند(توانایی نظریهء ذهن).

کلیدواژه ها:

اوتیسم ، مغز ، مردان ، تحلیل سیستمی ، بارن کوهن ، توانایی برتر تحلیل سیستمی ، سایمن بارن کوهن با توجه ، جنس ، توانایی ، زنان

نویسندگان