معرفی کتاب

سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 147

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ICSS-4-1_013

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1400

چکیده مقاله:

ظاهرا هیچ چیز ناراحت کننده تر از داشتن فرزند نافرمان و پرخاشگر برای یک پدر و مادر نیست. اکثر اوقات چنین سوالی مطرح می شود: «چه کنیم تا رفتار کودک ما اصلاح شود؟»روش های کنترل کودک که در این کتاب شرح داده شده است در جهت افزایش همکاری با والدین و تقویت رفتارهای غیرپرخاشگرانه در کودکان ۱۱-۲ سال می باشد. روش های ارائه شده در این کتاب، در مورد کودکان مبتلا به اختلالات نافرمانی و مقابله جویی، پرخاشگری اختلال بیش فعالی و کم توجهی کاربرد خواهد داشت.این روش ها حتی در کودکانی که مشکل روانی خاصی ندارند و فقط در همکاری و سازگاری با والدین مشکل دارند نیز کارآیی خواهد داشت. این کتاب راهنمای مفیدی برای والدین و همچنین دست اندرکاران بهداشت روانی کودکان خواهد بود. گرچه هیچ گاه بی اعتنایی به هنجارهای اجتماعی و مقابله با آن، شایع نبوده است، اما همواره یکی از مهمترین مشکلات محسوب می گردیده؛ به طوری که توجه بزرگسالان و نظام های بهداشتی را به خود معطوف کرده است. در ادبیات علمی و  عمومی، نام های مختلفی برای توصیف این مشکل به کار رفته است که رایج ترین آن در طبقه بندی های جدید اختلال سلوک می باشد. واضح است که عوارض فردی و اجتماعی این اختلال بسیار قابل ملاحظه است و به همین دلیل، درمان و کاهش مخاطرات ناشی از آن نیز عزم همه جانبه و نظام های اجتماعی حمایتی، بهداشتی و  تربیتی را می طلبد. این کتاب، با نثری روان و در عین حال علمی این اختلال را از جنبه های مختلف توصیف کرده و همچنین مدل های درمانی را از زوایای گوناگون مورد بحث قرار داده است. مطالعه این کتاب به همه کسانی که به نحوی با مسایل نوجوانان سرو کار دارند، توصیه می گردد.    

کلیدواژه ها:

کودکان ، اختلالات سلوک و رفتارهای ضداجتماعی ، کتاب ، موسسه مطالعات علوم شناختی ، اختلالات نافرمانی و مقابله جویی ، رفتار کودک ، بهداشت روانی کودکان ، اجتماعی ، کودکان مبتلا به اختلالات نافرمانی