مقایسه اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار و درمان راه حل محور بر رضایت جنسی در زنان آسیب دیده از خیانت همسر

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 248

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJPN-9-4_008

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: خیانت، تجربه ای دردناک و پیچیده برای زوج یا زوجه خیانت دیده محسوب می شود. هدف این پژوهش، مقایسه اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار و درمان راه حل محور بر رضایت جنسی در زنان آسیب دیده از خیانت همسر مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اهواز بود. روش کار: روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان آسیب دیده از خیانت همسر مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اهواز در سال ۱۳۹۸ بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد ۴۵ زن انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل (هر گروه ۱۵زن) قرار گرفتند. بمنظور گردآوری داده ها از پرسشنامه های نگرش به روابط فرازناشویی توسط ویتلی (۲۰۰۶) و رضایت جنسی هادسون و همکاران (۱۹۸۱) استفاده شد. گروه های آزمایشی تحت زوج درمانی هیجان مدار (۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه ای) و درمان راه حل محور (۶ جلسه ۱۲۰ دقیقه ای) قرار گرفتند؛ اما گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد، هر دو زوج درمانی هیجان مدار و درمان راه حل محور بر افزایش رضایت جنسی در زنان اثربخش بودند (۰.۰۱p<) و بین اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار و درمان راه حل محور بر افزایش رضایت جنسی در زنان، تفاوت معنی داری وجود نداشت (۰.۰۵p>) و این نتایج تا مرحله پیگیری تداوم داشت. نتیجه گیری: بر اساس نتایج پژوهش می توان نتیجه گرفت، از زوج درمانی هیجان مدار و درمان راه حل محور در جهت افزایش رضایت جنسی در زنان بهره برد.

کلیدواژه ها:

marital infidelity ، sexual satisfaction ، emotionally focused couple therapy & ، solution- focused therapy. ، خیانت زناشویی ، رضایت جنسی زوج درمانی هیجان مدار و درمان راه حل محور.

نویسندگان

لیلا حسن نژاد

Ph.D. Student in General Psychology Department of Psychology, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran.

علیرضا حیدرئی

Associate Professor Department of Psychology, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran

بهنام مکوندی

Associate Professor Department of Psychology, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran.

مرضیه طالب زاده

Assistant Professor Department of Psychology, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Brewer G, Hunt D, James G, Abell L. Dark triad ...
  • http://armaghanj.yums.ac.ir/article-۱-۲۴۵۹-fa.html۱۵. Arianfar N, Etemadi O. Comparison of the Efficacy of ...
  • Wilson K, Mattingly BA, Clark EM, Weidler DJ, Bequette AW. ...
  • Shakarami M, davarniya R, zahrakar K. A study of effectiveness ...
  • نمایش کامل مراجع