بررسی سطح سرمی هموسیستئین با درگیری عروق کرونر در بیماران کاندید آنژیوگرافی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 271

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MJMS-64-2_008

تاریخ نمایه سازی: 16 بهمن 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: بیماریهای قلبی عروقی سالانه سبب مرگ و میر بالایی در ایران و جهان می شوند. ازآنجاییکه ریسک فاکتورهای رایج تنها پیشگویی کننده بخشی از بیماری های قلبی عروقی هستند، پیشنهاد شده است فاکتورهایی مانند اکسیداتیو استرس، برخی فلزات، التهاب و هموسیستئین می توانند عوامل بالقوه ای در ایجاد بیماری های قلبی عروقی داشته باشند. از اینرو در این مطالعه سطح سرمی هموسیستئین با شدت درگیری عروق کرونر مورد بررسی قرار گرفته است.روش کار: در این مطالعه مقطعی ۳۴۷ بیمار مراجعه کننده جهت آتژیوگرافی به بیمارستان قائم و ۱۰۳ فرد سالم بدون علایم قلبی مورد بررسی قرار گرفتند. افراد در ۵ گروه با گرفتگی بیش از ۵۰% در یک، دو و سه رگ از عروق قلبی، افراد نرمال کسانی که آنژیوگرافی آنها نرمال بود و یا درگیری کمتر از ۵۰% داشتند و افراد سالم تقسیم شدند. سطح سرمی هموسیستئین با روش ELISA در پژوهشکده بوعلی اندازه گیری گردید. آنالیز داده های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ انجام گرفت.نتایج: میانگین هموسیستئین در گروههای با گرفتگی یک رگ، دو رگ و سه رگ به طور معنی داری بالاتر از دو گروه نرمال و سالم بود (P<۰.۰۰۱). نتایج آنالیز رگرسیون لجستیک نشان دادند افزایش یک واحد هموسیستئین سبب افزایش شانس درگیری عروقی در افراد با درگیری یک رگ، دو رگ و سه رگ به ترتیب ۱.۴۶۱ (۱. ۳۲۶-۱. ۶۱۱), ۱.۲۸۹ (۱.۱۲۵-۱.۴۱۴), ۱.۲۳۵ (۱.۰۵۳-۱.۲۷۳) می شود. که به طور معنی داری بالاتر از گروههای نرمال و سالم بود  (P <۰.۰۰۱).نتیجه گیری:  نتایج مطالعه حاضر نشان دادند که افزایش یک واحد غلظت هموسیستئین به عنوان یک ریسک فاکتور مستقل می تواند سبب شیوع بیشتر و همچنین پیشرفت تنگی عروق شود.

نویسندگان

سوسن درودی

دانشجوی پسادکترا، مرکز بین المللی یونسکو برای علوم پایه مرتبط با بهداشت و تغذیه انسانی ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد ، ایران.

سارا صفار سفلایی

دانشجوی پسادکترا، مرکز بین المللی یونسکو برای علوم پایه مرتبط با بهداشت و تغذیه انسانی ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد ، ایران.

مریم عمادزاده

استادیار پزشکی اجتماعی، واحد توسعه تحقیقات بالینی، بیمارستان قائم، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

بهزاد صنوبری

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد ، ایران

مجید غیور مبرهن

استاد، مرکزتحقیقات سندرم متبولیک ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد ، ایران. دانشجوی پسادکترا، مرکز بین المللی یونسکو برای علوم پایه مرتبط با بهداشت و تغذیه انسانی ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد ، ایران.

محسن موهبتی

مرکزتحقیقات قلب، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد ، ایران