مقایسه گرایش های شناختی، رفتاری و عاطفی هویت دینی دانش آموزان متوسطه دوم با ویژگی های دموگرافی مختلف مبتنی بر ارزش های تمدن اسلامی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 139

فایل این مقاله در 35 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NIC-4-1_007

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1400

چکیده مقاله:

مهم ترین مسئله در نیل به تمدن اسلامی تربیت جوانان مومن انقلابی است. هدف پژوهش حاضر بررسی وضعیت و مقایسه هویت دینی دانش آموزان متوسطه دوم، در جهت سنجش میزان تربیت ایمانی و دینی آن هاست. مرحله ی اول پژوهش، استخراج ارزش های انقلاب اسلامی از بیانات مقام معظم رهبری بوده است؛ این مرحله از پژوهش از نوع تحلیل محتوا است. مرحله ی دوم با روش پیمایشی از نوع همبستگی انجام شده است و ابزار آن، پرسش نامه برگرفته از پژوهش غریب­زاده و حسین پور بوده و با تغییراتی که بر اساس ارزش های استخراج شده از بیانات مقام معظم رهبری صورت گرفته، مورد استفاده قرار گرفته است. جامعه ی آماری در این پژوهش دانش آموزان دوره متوسطه دومی است که در کشور جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۸-۱۳۹۷ در تمامی رشته های نظری و رشته فنی حرفه ای، مشغول به تحصیل بوده اند. حجم نمونه اولیه در این پژوهش، متشکل از۱۹۱۵ نفر است که از پنج کلانشهر تهران، مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز اخذ شده اند. برای نمونه گیری در مرحله­ی اول از روش نمونه­گیری در دسترس هدفمند استفاده شده است. مرحله دوم نمونه­گیری به صورت خوشه ای تصادفی (در شهر تهران منطقه۶، در مشهد ناحیه۷، در شیراز ناحیه۳، در اصفهان ناحیه۴ و در تبریز ناحیه۴)، انجام شده است. بین هویت دینی دانش­آموزان بر حسب جنسیت تفاوت معنادار وجود دارد؛ اما برای سایر موارد (شهر، رشته و درآمد) این تفاوت معنادار نیست. میانگین هویت دینی و گرایش­های آن­ در گروه جنسیت در دانش­آموزان پسر بیشتر از دانش­آموزان دختر است. اختلاف میانگین میان دو شهر تهران و اصفهان و دو رشته علوم انسانی و فنی در هویت دینی از بقیه موارد بیشتر است. در رابطه با درآمد، بالاترین اختلاف میانگین در هویت دینی، مربوط به اختلاف میان دو درآمد کمتر از۲میلیون و ۴تا۶ میلیون است.

نویسندگان

آرمین منصوری

دانشجوی دکتری گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه قم

عباسعلی سلیمانی خشاب

پژوهشگر دانشکده و پژوهشکده علوم اجتماعی و فرهنگی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، جمهوری اسلامی ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • قرآن کریم امینی، محمد، رحیمی، حمید، مزروعی، حسن، (۱۳۹۳)، تحلیل و ...
  • Kroger, J. (۱۹۹۶). Identity in Adolescene: The balance between self ...
  • London: Routledge press ...
  • srdjan, dusanic. (۲۰۱۹). Religious identity of youth in republika Srpska: ...
  • New York: Polity Press ...
  • Lim, C., & Putnam, R. D. (۲۰۱۰). Religion, Social Networks, ...
  • سایت های اینترنتی:آیت الله العظمی خامنه ای، سیدعلی، (۱۹/۲/۱۳۹۷)، «بیانات ...
  • نمایش کامل مراجع