بررسی عوامل موثرسیاستگذاری فرهنگی در توسعه صنعت گردشگری جهان اسلام (مورد مطالعه : کشور ایران )

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155

فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PRIW-11-3_007

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1401

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر باهدف، بررسی عوامل موثر سیاستگذاری فرهنگی در گردشگری که می توانددرهمگرایی و وحدت جهان اسلام نقش ایفا کند،تدوین شده است. روش شناسی پژوهش حاضر از نوع آمیخته می باشد. ابزار گرد آوری داده در بخش کیفی مبتنی مصاحبه ودر بخش کمی مبتنی بر پرسشنامه محقق ساخته صورت گرفت.جامعه آماری بخش کیفی، خبرگان و سیاستگذاران وزارت میراث فرهنگی وگردشگری و صنایع دستی بوده اند که با روش نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی انتخاب و با آن ها مصاحبه آزاد و نیمه ساخت یافته انجام گرفت. جامعه آماری بخش کمی، مدیران ،کارمندان و سیاستگذاران شاغل در وزارت میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی بودند که تعداد آنها ۱۳۵تن برآورد گردید که بهصورتتمامشمار ۱۳۵ پرسشنامه بین آنها توزیع گردید که در نهایت  ۱۱۶ پرسشنامه تکمیل شده مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. پس از تایید روایی و پایایی تحقیق و طراحی مدل مبتنی بر مصاحبه . به تحلیل داده­ها در قسمت کیفی و سپس اجرای مدل طراحی شده در بحش کمی پرداخته شد. نتایج آزمون  نشان دادکه رابطه بین چهار متغیر مستقل این تحقیق یعنی عامل تنوع جاذبه ، عامل فرهنگی ، عامل حقوقی و قانونی وعامل مدیریتی با متغیر وابسته توسعه گردشگری رابطه همبستگی معناداری در سطح ۰۰۱/ ۰داشته است به بیان دیگر این عوامل می تواند نقش موثر و تاثیر گذاری در توسعه صنعت گردشگری فرهنگی در وحدت جهان اسلام داشته باشد.

نویسندگان

داریوش روحانی

PhD Student in Political Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

ارمین امینی

Associate Professor, Department of International Relations, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran. (responsible Author)

علیرضا ازعندی

Shahid University

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :