بررسی رابطه سلامت جسمی و روانی سالمندان و انواع محل زندگی آنان شامل خانه سالمندان، منزل شخصی، و دهکده سالمندی با استفاده از مدل TOPSIS

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 193

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-16-4_011

تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: در کشور ایران که در حال رشد شتاب زده جمعیت است، موضوع سالمندان و ارتقاء سلامت آنها اهمیت قابل توجهی دارد. در این رابطه تمامی موضوعات موثر از جمله مسکن و انواع محل اقامت آنها شایسته بررسی است. هدف از این پژوهش قیاس مسکن های متناسب سالمندان در ایران و دهکده سالمندی به عنوان یک نمونه مسکن نوپا در این کشور به منظور افزایش سلامت جسمی و روانی سالمندان می باشد تا بتوان در آینده برنامه ریزی های دقیق تری در رابطه با گزینش مسکن سالمندی در کشور ایران انجام داد. مواد و روش کار: نوع پژوهش کاربردی و روش بررسی آن توصیفی- تحلیلی است و اهمیت نسبی هر یک از زیرمعیارها در گزینه ها (مسکن های سالمندی) با استفاده از تکنیک TOPSISتعیین می گردد. جامعه آماری این پژوهش ۳۵ نفر از صاحب نظران معماری، توانبخشی، پزشکی، و پرستاری می باشند که بصورت غیرتصادفی و هدفمند انتخاب و پرسشنامه تشکیل معیارهای ارزیابی بین آنان توزیع شده است. یافته ها: بر اساس نتایج رتبه بندی گزینه ها گزینه دهکده سالمندی با وزن ۰/۹۷۶ بالاترین رتبه را کسب کرد. این رتبه و بررسی نشان می دهد دهکده های سالمندی در ارتباط با افزایش سلامت سالمندان، موثرترین و مطلوب ترین گزینه ها هستند. نتیجه گیری: از آنجا که طراحی دهکده سالمندی در کشور ایران سابقه اجرایی چندانی نداشته و شاید برای برخی از سیاست گذاران مسکن، امری نوپا و جالب توجه باشد، اما باید درنظر گرفت که این نوع مسکن سازی باید مرتبط با بستر اجتماعی- فرهنگی کشور قرار بوده و بتواند به عنوان گزینه ای مطلوب و کارآمد ، بصورت موثر در کشور ایران اجرا گردد.  

نویسندگان

اسماعیل ضرغامی

Faculty of Architecture & Urban Design, Tehran, Iran

میلاد الفت

Faculty of Architecture & Urban Design, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :