سناریو های آموزش عالی پس از بحران کوید -۱۹ و جهت گیری های استراتژیک آینده آموزش

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 76

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMED-16-2_007

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1401

چکیده مقاله:

همه گیری COVID-۱۹ تاثیر بسیاری بر آموزش عالی گذاشت اگرچه پس از اپیدمی بلافاصله آموزش آنلاین شد ولی اساتید و دانشگاه­ها آمادگی لازم برای آن را نداشتند. این بحران بر آموزش عالی در سالهای آینده نیز تاثیر زیادی خواهد گذاشت. در حالی که شدت تاثیر بحران COVID-۱۹ هنوز مشخص نیست، موسسات آموزش عالی درصدد شناخت آینده این صنعت هستند و به دنبال اقدامات فوق العاده­ برای مقابله با وقایع آینده می­باشند. ۴ سناریو "رشد"، "محدودیت"، "فروپاشی" و "تحول" را می توان برای آینده آموزش عالی در نظر گرفت که جهت گیری استراتژیک هرکدام به شکل: ۱) تکامل (سناریو رشد): استراتژی رشد و توسعه ۲) همسو با تغییرات (سناریو محدودیت): تنوع ناهمگون و مشارکت استراتژی ۳) شکست دانشگاه ها (سناریو فروپاشی): کاهش، واگذاری و انحلال ۴) شروع تحول بزرگ (سناریو تحول): استراتژی رسوخ در بازار و یکپارچگی افقی خواهد بود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

خلیل کلوانی

PhD Candidate of Health Services Management, School of Management and Medical Information, School of Health Care Management, Management and Leadership Research Center in Education, Student Research Center, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Ir

رضا دهنویه

Associate Professor of Health Services Management, Department of Health Care Management, Health Foresight and Innovation Research Center, Institute for Futures Study in Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

سمیرا عمادی

MSc of Management, School of Management, Department of Governmental Management, Management and Leadership Research Center in Education, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Toquero CM. Challenges and opportunities for higher education amid the ...
  • Martel M. COVID-۱۹ Effects on US Higher Education Campuses. From ...
  • Gonzalez T, De La Rubia MA, Hincz KP, et al. ...
  • Lancet T. Research and higher education in the time of ...
  • نمایش کامل مراجع