بهینهسازی نسبت دندههای کوپلینگ سرعت و گشتاور در خودروی هیبریدیموازی با استفاده از الگوریتم زنبورعسل

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,065

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISME20_365

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1391

چکیده مقاله:

در این مقاله به بهینه سازی نسبت دنده های موجود در یک کوپلینگ سرعت و گشتاور در یک خودروی هیبریدی با ساختار موازی پرداخته میشود که هدف از آن رسیدن به مصرف سوخت کمتر ، شرایط شارژ باتری بهتر و عملکرد بهینه ی خودرو در سیکل استاندارد رانندگی ECE میباشد. زنجیره انتقال حرکت خودرو شامل موتور الکتریکی، باتری، موتور احتراق داخل ی، سیستم جعبه دنده ی نسبت پیوسته ، معادلات حرکت رو به جلوی خودرو و کوپلینگ سرعت و گشتاور در نرمافزار متلب /سیمولینک مدلسازی شده است، همچنین یک کنترلر فازی به عنوان راننده ی خودکار جهت حرکت خودرو در سیکل مشخص شده ، طراحی شده است . کوپلینگ انتخاب شده دارای پنج کلاچ اتوماتیک می باشد که وضعیت کلاچ ها، 14 حالت کارکردی را برای خودرو فراهم می کنن د. با استفاده از الگوریتم بهینه سازی زنبورعسل، نسبت دنده های بهینه با توجه به تابع ه دف در نظرگرفته شده به دست آمده است . از نسبت دنده های کوپلینگ شرکت جنرال موتور برای مقایسه عملکرد خودرو ب ا نسبت دنده های بهینه استفاده شده و بهبود عملکرد خودرو با نسبت های بهینه در نتایج نشان داده شده است.

کلیدواژه ها:

خودروی هیبرید موازی ، کوپلینگ سرعت و گشتاور ، بهینه سازی نسبت دنده ، الگوریتم زنبور عسل

نویسندگان

محسن درخشان

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه شهید چمران

کورش حیدری شیرازی

دانشیار گروه مکانیک ، دانشگاه شهید چمران

افشین قنبرزاده

استادیار، دانشگاه شهید چمران

سیدمحمدمهدی جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه شهید چمران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :