آثار متقابل پارامترهای اجتماعی و عوامل زیست محیطی در سودآوری و ارزش آفرینی اقتصادی: نقش واسطه ای نسبت های مالی و عوامل پایداری شرکت

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 232

فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JFAK-9-3_007

تاریخ نمایه سازی: 30 مهر 1401

چکیده مقاله:

هدف: در کنار رشد­ و­­ توسعه زنجیره­ های تامین مدیریت جریان­های­مالی­و افزایش اثربخشیآنها سبب ایجاد پایداری و کارآمدی سیستم­ها و رویهها خواهد شد. برای ارزش ­آفرینی شرکت توجه به متغیرهای قابل و غیرقابل کنترل احساس می­شود. هدف ما بررسی­ آثار عوامل اجتماعی و زیست­ محیطی بر ارزش ­آفرینی زنجیره (تولید و بازیافت قطعات پلیمری) هست که نقش کلیدی نسبت­های مالی نیز بررسی شده است.روش: پژوهش پیشرو مبتنی بر مدلسازی ریاضی از نوع کمی، کاربردی بوده وهمزمان بخشهای اجتماعی، زیست محیطی و جریان­های مالی برای بهبود ارزش­اقتصادی مدلسازی می­ شوند. استفاده از الگوریتم فرا ابتکاری ترکیبی ممتیک که حاصل ترکیب دو الگوریتم ژنتیک و شبیه سازی تبرید است، در دستور کاربوده و پارامترهای تحلیل مالی شامل نسبت جاری، نسبت آنی، نسبت­های بدهی به حﻘوق صاحبان سهام، حاشیه سود خالص، نسبت وجه نﻘد و نرخ بازگشت سرمایه بررسی می­شوند.یافته ها: نتایج نشان می دهند، توجه به متغیرهای مالی و اهداف مرتبط به آنها به افزایش سودآوری منجر شده و دستیابی به ارزشهای آتی محقق می شود. بالطبع تحقق ارزش افزوده نگرش به فاکتورهای اجتماعی و عوامل زیست محیطی را هم بهبود بخشیده وتقویت می نماید.نتیجه ­گیری: برمبنای­ یافته­ های پژوهش به این نتیجه می­ رسیم که اگر شرکت­ها علاوه بر توجه داشتن به موضوع سودآوری، مسائل اجتماعی و عوامل زیست­ محیطی را نیز درنظر داشته باشند، از طریق ایفای مسئولیت­های اجتماعی و رسالت حفظ محیط­ زیست به مشروعیت مضاعف دست یافته و افشای آن به بهبود سودآوری و نهایتا افزایش ارزش اقتصادی منجر می ­شود.دانش افزایی: دستاوردی که این مطالعه با توجه به سطوح و ابعاد درنظرگرفته شده شامل تولید کننده، مراکز جمع آوری در قالب تامین کننده ومراکز توزیع برای مدلسازی شبکه زنجیره تامین داشته است، همزمان ابعاد مالی و عملیاتی در کنار نگرانی­های اجتماعی و زیست­ محیطی درچارچوبی با نگرش کلگرا و سیستمی بررسی شده و ارائه چنین رویکردی یکپارچه به عنوان نوآوری تحقیق تلقی می شود.

نویسندگان

مرتضی قهرمانی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت، دانشکده حسابداری و مدیریت، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

رضا احتشام راثی

استادیار،گروه حسابداری و مدیریت،واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی،قزوین، ایران

صادق عابدی

استادیار،گروه حسابداری و مدیریت،واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی،قزوین، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • الفت، لعیا؛ مزروعی نصرآبادی، اسماعیل (۱۳۹۳). مدلی جهت اندازه گیری ...
  • نمایش کامل مراجع