تاثیر تمرینات اصلاحی NASM بر اصلاح عارضه کف پای صاف منعطف و کنترل پاسچر در دانش آموزان پسر دچار اضافه وزن

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-9-4_007

تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402

چکیده مقاله:

هدف: یکی از شایع ترین ناهنجاری های جسمانی و حرکتی در دوران کودکی، ناهنجاری کف پای صاف و اختلال کنترل پاسچر است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر تمرینات اصلاحی آکادمی ملی پزشکی ورزشی آمریکا بر اصلاح عارضه کف پای صاف منعطف و کنترل پاسچر در دانش آموزان پسر دچار اضافه وزن بود.  روش ها: پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون و یک گروه کنترل بود. آزمودنی های تحقیق را ۴۰ دانش آموز با عارضه کف پای صاف منعطف و دچار اضافه وزن تشکیل می داد که با روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب و به صورت تصادفی در ۲ گروه ۲۰ نفره (تمرین اصلاحی آکادمی ملی پزشکی ورزشی آمریکا و کنترل) طبقه بندی شدند. گروه آزمایش ۸ هفته و هر هفته ۳ جلسه ۴۵ دقیقه ای، تمرینات اصلاحی دریافت کردند. در ابتدا و انتهای برنامه تمرینی پیش آزمون و پس آزمون در ۲ گروه انجام شد. داده های تحقیق توسط آزمون تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ در سطح معناداری ۰/۰۵ تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد پروتکل تمرینات اصلاحی آکادمی ملی پزشکی ورزشی آمریکا تاثیر معناداری بر بهبود کف پای صاف منعطف و کنترل پاسچر در دانش آموزان پسر دچار اضافه وزن دارد (۰/۰۵≥P). به علاوه، ضریب اندازه اثر برای متغیر کف پای صاف منعطف ۰/۳۲ و برای متغیر کنترل پاسچر ۰/۲۸ بود. نتیجه گیری: یافته ها تحقیق نشان داد پروتکل تمرین اصلاحی این مطالعه بر بهبود و اصلاح کف پای صاف منعطف و کنترل پاسچر موثر است. از این رو، پیشنهاد می شود مربیان حرکات اصلاحی و مراکز بازتوانی از این روش تمرینی استفاده کنند.

نویسندگان

الله یار عرب مومنی

Department of Sports Sciences, Faculty of Humanities, Khomeinishahr Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.

سید عباس موسوی

Department of Sports Injuries and Corrective Movements, Faculty of Physical Education & Sports Sciences, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :