تاثیر هوشمندسازی نگهداری و تعمیرات پله برقی و آسانسورها در مترو

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 133

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MECCONF06_087

تاریخ نمایه سازی: 15 تیر 1402

چکیده مقاله:

مقاله حاضر به منظور بررسی تاثیر هوشمندسازی نگهداری و تعمیرات پله برقی و آسانسورها در مترو می باشد که از روش توصیفی- تحلیلی برای انجام پژوهش استفاده شده است. در دنیای پیشرفته امروز، با رشد روزافزون فناوری و رشد عمودی شهرها و ترافیک عمودی بکار گیری افراد متخصص در این حرفه امری ضروری است. مراقبت و نگهداری از ساختمان های عمومی علی الخصوص مترو که آسانسور یا پله برقی نیز بخشی از آن می باشد از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. مترو بزرگ ترین مجموعه شامل تجهیزات پله برقی و آسانسور می باشد و این تجهیزات در ایستگاه های مترو مهم ترین وسیله تردد بوده و نقش بسزایی در خدمت رسانی به مسافران دارند. از طرفی با توجه به گران قیمت بودن این تجهیزات و هزینه های جانبی نصب، راه اندازی و نگهداری و تعمیرات آن ها، ارزیابی عملکرد و سنجش کارایی(تکنیکی و هزینه ای) واقعی این تجهیزات در راستای بهینه سازی و افزایش اثربخشی سرویس نگهداری و تعمیرات به موقع و اصولی و کاهش نرخ خرابی ها بسیارحائز اهمیت می باشد. از آنجایی که در فرآیند نت تجهیزات پله های برقی و آسانسورها با توجه به موقعیت و زیر ساخت های محیطی هر دستگاه، عوامل تاثیرگذاری از قبیل برند، حجم تردد مسافران، طول عمر، ارتفاع، مهارت پرسنل فنی نت، کیفیت قطعات مصرفی و... وجود دارند، امروزه بکارگیری روش های نوین هوشمندسازی نگهداری و تعمیرات(نت) به طور روز افزونی مورد توجه مدیران سطوح مختلف قرار گرفته است تا جایی که کلیه سازمان های نظامی، حمل ونقل (زمینی، ریلی ، دریایی و هوایی) عمرانی، ماشین آلات و غیره اجرای سیستم های دانش محور را اساس برنامه ریزی های خود قرار داده اند، آشنا بودن با اصول و مبانی نگهداری و تعمیرات می تواند در کارایی، افزایش راندمان، تسهیل امور مدیریتی و نظارتی و سهولت اجرا تاثیرگذار باشد. این چنین سیستم هایی از جنبه اقتصادی نیز بسیار قابل توجه می باشد که در مقطع زمانی کنونی به تنهایی می تواند باعث شکوفایی یک سازمان، موسسه، شرکت یا پروژه عمرانی و صنعتی شود که با توجه به موارد ذکر شده می توان گفت: یک استراتژی صحیح نگهداری و تعمیرات در یک مجموعه عمرانی و صنعتی به تنهایی می تواند باعث رشد و تعالی آن مجموعه شود.در این نوشتار می خواهیم نگهداری و تعمیرات (نت) را با توجه به اولویت آن ، اول نگهداری بعد تعمیر (مصداق جمله مشهور: اول پیشگیری بعد درمان) در صنعت آسانسور و پله برقی مورد بررسی قراردهیم که لازمه آن شناخت مفاهیم و روش های اجرای نت می باشد.

کلیدواژه ها:

نگهداری و تعمیرات (نت ) ، آسانسور و پلکان برقی(پله برقی) ، صنعت مترو.

نویسندگان

پوریا موجودی

کارشناسی رشته مکانیک سیالات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، ناظر تاسیسات مکانیکی قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

مجید شریفی

کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق- مخابرات دانشگاه صنعتی شیراز، کارشناس مخابرات قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

اشکان عباسیان شیرازی

کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک– تبدیل انرژی دانشگاه شیراز، کارشناس تاسیسات مکانیکی( تهویه و دفع دود) قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .